Haningesalongen 2017

Haningesalongen öppnar den 9 december 2017 och stänger den 27 januari 2018 i Konsthallen i Haninge kulturhus. Haningesalongen är till för alla som bor i Haninge och ska avspegla Haninges befolkning, när det gäller utställare och besökare.

Visa dina konstverk – ansök till Haningesalongen!

Varje år deltar både amatörer och yrkesverksamma konstnärer i Haningesalongen. Årets tema är "Då, nu, sedan". Ansök med fotografier på högst fem konstverk. En jury tittar på de konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med.

Vem kan ansöka?

Både yrkesverksamma konstnärer och amatörer som fyllt 18 år och har anknytning till Haninge kommun kan ansöka om att delta i Haningesalongen. Personal på kultur- och fritidsförvaltningen eller kultur- och fritidsnämndens ledamöter får inte delta i Haningesalongen.

Vilka konstformer kan ställas ut?

På Haningesalongen kan måleri, skulptur, teckning, grafik, fotografi, textil och video och installationskonst ställas ut.

Hur ansöker du?

  • Ansök med högst fem konstverk. Verken ska vara högst tre år gamla och vara till försäljning. Bildkonst ska vara förberedd för att kunna hängas upp.
  • Skicka eller lämna in fotografier av konstverken. Inga originalverk ska lämnas eller skickas in.
  • Pappersfotografier ska vara i färg och vara maximalt 20 x 30 cm. Digitala fotografier ska vara 20 x 30 cm i 300 dpi. Märk varje fotografi och DVD tydligt på baksidan och digitala bilder på framsidan med verkets titel, ditt namn, adress och telefonnummer.
  • Hämta ansökningsblankett i Haninge kulturhus, Haninge kommunhus, på biblioteken eller ladda ned här på sidan.
  • Fyll i och skicka in ansökningsblanketten tillsammans med dina konsverk. På blanketten står var du ska skicka blanketten.

Blankett Ansökan om inlämning av konstverk till Haningesalongen 2017

När ansöker jag?

Din ansökan ska senast vara inlämnad den 25 oktober 2017.

Salongen börjar 9 december 2017 och stänger 27 januari 2017.

Vad händer med min ansökan och när får jag besked?

En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med i Haningesalongen. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post vecka 45.

De konstverk som har kommit med ska lämnas in till Haninge kulturhus onsdag 6 december 2017. Konstverken hämtas måndag 29 januari 2018 efter att utställningen har stängt. Fotografier av konstverk återsänds inte.

Juryns val?

Varje år delar juryn ut ett stipendium "Juryns val" på 20 000 kronor till en deltagare i Haningesalongen.

Vill du ha mer information?

Om du vill veta mer om utställningen eller har andra frågor välkommen att kontakta konstintendenten. Kontaktuppgifter finns här på sidan.

Välkommen med din ansökan!

 

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 augusti 2017