Konsthallen - i dialog med samtiden

Utställning i Haninge konsthall

Konsthallen är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Vi presenterar sex utställningar per år av både etablerade och mindre kända konstnärer. Konsthallen har i genomsnitt 3000 besökare per utställning. Här kan du se konst som för en dialog med sin egen tid, och ställer angelägna frågor om vårt samhälle och vår kultur.

Aktuell utställning i konsthallen:

Delat utrymme, 8 april–8 juni 2017

Rebecka Bebben Andersson, Nanna Debois Buhl och Ditte Ejlerskov
Utställningen tar avstamp i de gemensamma rum vi alla delar med fokus på kvinnliga erfarenheter. De tre konstnärerna diskuterar i sina verk hur kvinnor förhåller sig till, tolkas in i och synliggörs i det offentliga rummet.

För mer info om utställningen Delat utrymme


I dialog med samtiden

Vi lägger stor vikt vid att hålla en levande dialog med vår publik. Det gör vi genom visningar av utställningar, workshops, vernissager, föredrag, aktiviteter i verkstaden, samarbeten med skolor och mycket mer. Alla möten med grupper bygger på ett aktivt deltagande där både samtal och praktiskt arbete växer fram utifrån besökarens upplevelse av konsten.

Kultur för barn

Vill du komma till oss på fritiden erbjuder vi verkstäder på lov, helger och eftermiddagar. Alla visningar i konsthallen är gratis, men för att arbeta i konstverkstaden tar vi ut en materialkostnad på 20 kronor per barn. Konstverkstaden rymmer 10 barn per tillfälle.

Här kan du se aktuellt program för barn


Vill du ställa ut din konst hos oss?

Är du verksam konstnär och intresserad av att ställa ut i konsthallen? Fyll i blanketten och skicka till oss. Vi behandlar intresseanmälningar två gånger varje år. Sista ansökningsdatum är 26 februari och 25 september varje år.

Intresseanmälan för att ställa ut konst i konsthallen.

Behöver du veta hur stor lokalen är?

Planritning över konsthallen

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 april 2017