Konst

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Aktuell utställning i konsthallen, 23 september – 3 december 2017:

Den besvärliga ödlan
en utställning med konstnärerna Thelma Aulio Paananen, Heidi Kilpelainen och Ville Lenkkeri

Berättelser från barndomen blandas med vuxenlivets erfarenheter i Thelma Aulio Paananens konst. Hon är sedan många år bosatt i Haninge och väl förankrad i kommunen. I utställningen visas grafiska blad från hennes mångåriga praktik men också en del av hennes nyare verk i textil. Hennes verk får möta Ville Lenkkeris fotografier där uppväxtstaden Mänttä, Finland, står i fokus. Heidi Kilpelainen deltar med en video och performencen Tango Therapy.

Läs mer här

Konstverkstan

Konstverkstaden Haninge Kulturhus

Konstverkstan är ett rum för inspiration, nyfikenhet och skapande. Barn i olika åldrar är välkomna in. På plats finns det en pedagog som möter upp med spännande material. Konstverkstan ligger i bredvid konsthallen och där inspireras vi av pågående utställningar.

Läs vad som händer i Konstverkstaden för förskola 1-5 år

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 oktober 2017