Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi som medverkar på Haningedagen 14 september 2024

På Haningedagen 14 september händer mängder av saker. Bland annat kommer kockar från Haninge kommuns måltidsverksamhet att leka fram god krismat och svara på frågor om hur man kan tänka kring krisberedskap.

På Haningedagen kommer duktiga kockar från Haninge kommuns måltidsverksamhet att bjuda på "mat i kris". Även om temat är krisberedskap blir maten långt ifrån tråkig och smaklös. Med kockarnas kreativitet kommer det att bjudas på god, kreativ och varierad mat. Ansvarig för idéerna kring krismat är koststrategen Catarina Heiborn.

- På Haningedagen har vi varken recept eller facit. Kockarna kommer i stället leka fram olika rätter i tältet, berättar Catarina Heiborn.

Mängder av grönsaker, rotfrukter och baljväxter köps in och resultatet hänger på kockarnas kreativitet och förmåga att på plats göra något av det som finns.

Laga soppa på en spik - kärnan i krisberedskap 

- Våra fantastiska utbildade kockar ser fram emot att få visa medborgarna hur vi tänker i köken kring krisberedskap. Alla som kommer förbi vårt tält får smaka och även prata med oss om hur man kan tänka i händelse av kris, säger Catarina Heiborn.

Måltidsverksamhet är viktigt av många skäl och Catarina Heiborn tar i sitt arbete inspiration från bedömningskriterierna för Guide Michelin; en bra måltid om att ”smaka, träffa, titta, njuta och prata”.

- Man behöver ha koll på hela måltidspusslet och Haninges förskolor och skolor har kommit långt. Vi har välutbildade kockar, egna tillagningskök och andelen svenska och ekologiska råvaror är hög och köttet svenskt, säger Catarina Heiborn.

Haningedagen 2024

Vi ses på Haningedagen 14 september 2024

På Haningedagen kan du prova på Haninges krismat, träffa kockarna och prata om hur du kan ställa om och hitta kreativ flexibilitet i vardagsmaten.

Senast uppdaterad: 31 augusti 2024