Aktuellt

 • Anmäl dig till vårens ABC-träffar

  18 januari 2018

  Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC-föräldraträffar handlar om.

 • Bidrag för lovaktiviteter

  15 januari 2018

  Nu kan du ansöka om bidrag för lovaktiviteter 2018 riktade mot barn i åldern 6-15 år. Regeringen har beslutat att ge kommunerna drygt 200 miljoner kronor för att utveckla fler kostnadsfria lovaktiviteter för barn.

 • Vill du veta mer om hur det är att vara familjehem eller kontaktfamilj?

  11 januari 2018

  Det finns barn och ungdomar som av olika skäl inte kan bo hos sin biologiska familj, ett familjehem tar då emot barnet under en period av barnets liv eller under hela barnets uppväxt. En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem en helg i månaden eller oftare. Barnen deltar i kontaktfamiljens vardag. Vi söker nu familjer som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet.

 • Internationella skolkonferensen ResearchED åter till Haninge

  10 januari 2018

  Efter förra årets succé har Haninge kommun äran att för andra året i rad stå värd för den internationella skolkonfe­rensen ResearchED. På konferensen medverkar både nationella och internationella talare. Konferensen riktar sig till lärare, skolledare och andra som är intresserade av skolutveckling.

 • Avdelningen Nattugglan erbjuder ”nattis”

  10 januari 2018

  Från och med den 12 februari kan avdelningen Nattugglan på förskolan Aspen i centrala Handen erbjuda omsorg på obekväm arbetstid. Verksamheten är avsedd för barn mellan 1–10 år vars föräldrar har sitt ordinarie arbete förlagt till kvällar, nätter och helger.

 • Avsiktsförklaring för Hemfosa har tecknats

  2 januari 2018

  Haninge kommun har tecknat en avsiktsförklaring med regeringen och Stockholms läns landsting för fortsatt utredning kring förslaget att exploatera Hemfosa med drygt 12 000 bostäder. Avsiktsförklaringen innebär i korthet att Haninge kommun nu kommer att fortsätta planeringen av området.

 • Fyrverkerier är fantastiska

  19 december 2017

  – men inte ofarliga. Visst är det festligt med fyrverkerier – men stör inte onödan – exempelvis dagarna före nyårsafton. Höga oväntade ljud kan oroa människor i omgivningen och skrämmer många husdjur. Inom vissa områden i kommunen behövs alltid tillstånd att använda fyrverkerier.

 • God jul och gott nytt år!

  18 december 2017

  Njut av vegetarisk mat på julbordet. Testa vår senaps”sill” gjord på aubergine.

 • Nytt trafiksäkerhetsprogram

  18 december 2017

  Stadsbyggnadsnämnden har antagit ett nytt trafiksäkerhetsprogram som ska stödja och förankra trafiksäkerhetsarbetet inom Haninge kommun och bidra till att nationella trafiksäkerhetsmål uppnås.

 • Stämningsfull utdelning av luciagram

  13 december 2017

  På luciamorgonen bjöds några Haningebor på en extra värmande hälsning i form av ett eget luciatåg som kom och uppvaktade.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}