Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya Nakterhusparken i Vega är redo för lek och bus

Idag firades ytterligare ett steg i utvecklingen av Vega. Den nya Nakterhusparken är klar och invigdes tillsammans med förskolebarn från området.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Martin Strömvall (KD) och Linus Björklund (M), samhällsbyggnadsutskottets ordförande klippte band och fikade tillsammans med förskolebarnen för att fira den nya parken.

I Nakterhusparken är de små äventyren nära

Nakterhusparken ligger vid Gaffelseglet, strax sydväst om Nakterhusskolan. Parken är 2 500 kvm stor med gott om plats för umgänge i både skuggiga och soliga lägen. I parken finns en pergola med bänkar, bord och en grillplats. Lekplatsen som riktar sig till yngre barn har utformats med hög tillgänglighet i åtanke. Här finns bland annat en klätterställning i form av ett spännande lekskepp, söta lekhus, gungor, sandlek med bryggor av trä samt lugna ytor för de små barnen.

Ytterligare två parker planeras i Vega

Kryssparken vid Serpentinvägen blir en park med grönytor, bollplan, lekpark och ett utegym. Arbete med parken pågår och den beräknas stå helt klar till våren 2025.

Vegaparken planeras bli en natur- och skogspark längs med järnvägsspåren och nära Vega skola & aktivitetshus. Här kommer erbjudas både grönytor och rena skogspartier. Här planeras också en gång- och cykelväg som ska gå ända till Kolartorps allé. Byggstart för Vegaparken planeras till slutet av 2024/början av 2025. 

Senast uppdaterad: 3 september 2024