Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu kan du rösta på din favorit till Haninge arkitekturpris 2024

Som finalister till Haninge arkitekturpris 2024 står Arbottna Herrgård på Muskö, Bolighuset i Vega och Lillgårdsskolan i Tungelsta. Vilket av projekten är din favorit? Hjälp oss att utse en vinnare, du kan rösta fram till den 31 oktober.

Arbottna Herrgård på Muskö, Bolighuset i Vega och Lillgårdsskolan i Tungelsta - finalister Haninge arkitekturpris 2024 Arbottna Herrgård på Muskö, Bolighuset i Vega och Lillgårdsskolan i Tungelsta - finalister Haninge arkitekturpris 2024 Foto: Olof Holdar

– Årets nominerade visar på hur viktigt det är att jobba med arkitektur i alla skalor. Med en stark arkitektonisk idé och genom att utgå från platsens förutsättningar, så skapas något unikt på varje plats. I år ser vi exempel på det i en skola, en tillbyggnad i kulturmiljö och i ett karaktärsfullt kvarter. Tre byggnader som ger platsen en stark identitet och känsla av stolthet för de som bor vistas i och runt omkring, säger Andreas Paulson, stadsarkitekt Haninge kommun.

Läs juryns motiveringar 

Vinnaren tillkännages under november och prisutdelning sker på stadsbyggnadsnämndens sammanträde i december.

Rösta på din favorit till Haninge arkitekturpris

Vilket projekt tycker du ska vinna?
Korrekt ifyllt

Det här är Haninge arkitekturpris

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Vi bygger en ny stadskärna, en ny företagspark och en mängd nya bostäder. Genom Haninge arkitekturpris vill vi skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt samt uppmärksamma god arkitektur i Haninge.

Till Haninge arkitekturpris kan byggnader, tillbyggnader, anläggningar och offentliga platser som blivit extra bra och utgör ett tillskott till Haninge kommuns kulturmiljö nomineras. Med priset vill vi skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt och även främja god arkitektur i Haninge. Priset delas ut varje år.

Senast uppdaterad: 16 september 2024