Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sätt i gång Haninge!

Måndag 23 september börjar årets beredskapsvecka - en årlig, nationell kampanjvecka som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Årets tema är ”Sätt i gång”!

Kvinna tappar upp vatten. Foto: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Beredskapsveckan 2024 pågår 23-29 september och genomförs varje år under vecka 39. Veckan är en del av arbetet för att öka människors motståndskraft och stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar.

Temat "Sätt i gång" är en uppmaning att stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar. Att sätta i gång kan till exempel innebära att du skaffar de där vattendunkarna, vevradion och konserverna som du bara tänkt på tidigare men inte kommit i väg och gjort.

För att stötta Haningebor att komma igång med sin hemberedskap kan du under Beredskapsveckan få tips av Civilförsvarsförbundet

När: Torsdag 26 september klockan 13.00-17.00 
Plats: Kulturhuset, Poseidons torg samt vid Handens pendeltågsstation

Den som i vanliga fall klarar sin omsorg på egen hand, förväntas även klara sig utan samhällets hjälp i minst en vecka. Detta genom en väl förberedd hemberedskap. Civilförsvarsförbundet Haninge kommer att informera om hemberedskap och visa vad du bör ha i din krislåda.

Vill du engagera dig?

I Sverige finns flera frivilliga försvarsorganisationer som bidrar till landets civila och militära försvar. Organisationerna rekryterar och utbildar frivilliga för en mängd olika uppgifter och spelar en viktig roll för Sveriges beredskap.

Här hittar du några exempel på frivilligorganisationer:

Civilförsvarsförbundet i Haninge

Södertörns Lottakår

Svenska Röda Korset

Forsvarsutbildarna

Hos myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) hittar du fler frivilligorganisationer

Senast uppdaterad: 18 september 2024