Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Orienteringstävling i Rudan i helgen

Den 12–13 oktober anordnas den stora orienteringstävlingen 25-manna i Rudans friluftsområde, som förväntas locka en stor mängd besökare. Arrangemanget kan påverka framkomlighet och trafik runt Handen och Jordbro.

Orientering. Foto: Mostphotos

25-manna är en orienteringsstafett där varje lag består av 25 deltagare från samma klubblag. Både elit, motionärer och ungdomar deltar. Tävlingen lockar även internationellt deltagande. Under tävlingshelgen förväntas cirka 10 000 deltagare och 5 000 funktionärer och åskådare komma till Rudan. 

Tävlingen arrangeras i Rudans friluftsområde av Haninge skid- och orienteringsklubb (Haninge SOK), som fått projektstöd av kommunen för att stötta genomförandet. Området är öppet för alla som vill komma och heja på!

Trafikpåverkan 

  • Begränsad framkomlighet på Handens stationsväg, Bodekulls väg och Häggvägen där det är av- och påstigning för arrangörens busstrafik.
  • Bodekulls väg och Häggvägen är enkelriktade under hela helgen. 
  • Ökad trafik i Jordbro industriområde, dit arrangören hänvisar för parkering.
  • Eventuell trängsel vid Handens pendeltågsstation, främst kl. 7-10 under båda dagarna.

Påverkan i friluftsområdet

  • Begränsad framkomlighet i hela Rudans friluftsområde helgen 12–13 oktober.
  • Begränsade framkomlighet i området Övre ängarna i Rudan 5-14 oktober.
  • Söndagen 13 oktober kommer många deltagare att promenera och jogga längs Ängsvägen i Kolartorp då en av startplatserna ligger i norra delen av Rudan friluftsområde.

Senast uppdaterad: 9 oktober 2024