Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi flaggar för våra nationella minoriteter

Vecka 42 är det de nationella minoriteternas vecka och i Haninge kan du på flera olika platser ta del av olika event för de fem nationella minoriteterna. Flaggan som vajar utanför kommunhuset och Haninge kulturhus är framtagen av KB och består av delar av de fem minoriteternas flaggor eller symboler.

flagga med fem nationella minoriteter Vecka 42 flaggar vi med Sveriges fem nationella minoriteter på samma flagga. Foto: Illustration: Kungliga biblioteket

Ett stort utbud av evenemang och kulturaktiviteter bjuds denna oktobervecka. De nationella minoriteterna är en del av Sveriges gemensamma kulturarv. Det firar vi i Haninge med ett program som bland mycet annat innehåller konsert med Sara Ajnnak, författarprogram med Katarina Kieri, familjeföreställning med Uusi teatteri, karaoke, smakprov på mat, filmvisningar och barnaktiviteter.

Under veckan serveras mat med anknytning till våra nationella minoriteter både på Bönornas café i Handen och i skolrestaurangerna i Vega och Brandbergen. Även biblioteken i Haninge kommer att uppmärksamma våra fem nationella minoriteter med bland annat bokutställningar.

Hela programmet.

Senast uppdaterad: 12 oktober 2024