Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kalas i Slätmossens naturpark

I går var det invigningskalas i nyrustade Slätmossens naturpark i Handen. Kalaset hölls vid kojplatsen i naturparken och inbjudna var förskolebarn från närområdet. Barnen fick en rundvandring i parken tillsammans med ansvariga landskapsarkitekter och parkingenjörer från kommunen. De fick också kalasfika och firade parken med såpbubblor, lek och bus.

Förskolan som var med på kalaset var även med i dialogen Nyfiken park som pågick under hösten 2022. Dialogen som hölls i syfte att förädla och utveckla naturparken engagerade många och gav värdefull input till projektet.

Slätmossens naturpark – en skogspärla med platser för alla

Här finns lekfigurer i form av olika skogsdjur i trä, en stor grillplats och pausplatser i både sol och skugga. För att göra parken tillgänglig så vägvisning till de olika platserna satts upp.

I parken finns det en upptäckarbana som ska locka till att utforska naturen, upptäcka djurlivet, utmana kroppen och att uppleva skogsluft och fågelsång. Här finns också informationsskyltar som berättar om platsens intressanta historia med torvmossebrytning och viktiga funktioner idag, med dagvattenhantering och som populärt område för fåglar.

Den största gångvägen i naturparken har rustats upp så att den ska fungera under årets alla årstider, och hundrastgården har fått belysning.

Läs mer om Slätmossens naturpark

Senast uppdaterad: 15 oktober 2024