Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förebyggande arbete ska ge dopningsfria gym

Genom metoden ”100% Ren Hårdträning” diplomerar kommunen tillsammans med polisen de träningsanläggningar i Haninge som tillämpar arbetssättet.

Diplomering till Nordic Wellness Port 73. Kommunalråd Jens Davidson (KD), räcker över diplomet till Kim Lindhe på Nordic Wellness Port 73.

100% Ren Hårdträning är en preventiv metod som syftar till att minska användningen av, och tillgången till, dopningspreparat på gym- och träningsanläggningar.

- För oss på Nordic Wellness Port73 är det en självklarhet att medverka i det här arbetet för att skapa en trygg och drogfri miljö för både kunder och medarbetare, säger Kim Lindhe, personlig tränare.

Diplomeringen omfattar alla typer av träningsanläggningar förutsatt att de uppfyller kriterierna med utbildad personal och att de utsett en antidopningsansvarig. De ska även tillhandahålla en policy och handlingsplan mot dopning som gäller både tränande besökare och personal samt ha ett aktivt samarbete med polis och kommun.

- Vårt mål är att samtliga träningsanläggningar i kommunen går med och blir en del av kommunens drog- och brottsförebyggande arbete. Många ”bäckar små” kan göra skillnad, säger Inger Dahlberg samordnare för drogprevention i Haninge kommun.

Genom samverkan med polis, ägare och anställda på träningsanläggningar, vårdpersonal, socialtjänst, skola och föräldrar minskar vi tillgång till, och användningen av, dopningsklassade preparat.

Läs mer om metoden 100% Ren Hårdträning

Träningsanläggningar i Haninge som arbetar med metoden 100% ren hårdträning

  • Actic: Vendelsö och Torvalla
  • Core Gym Club: Tungelsta, Vega och Västerhaninge
  • Friskis & Svettis
  • Haninge Hälsostudio AB
  • Medfit Haninge
  • Nordic Wellness: Port 73 och Najaden
  • STC: Poseidons torg, Arkens väg och Vega
  • TML CrossFit i Västerhaninge

Senast uppdaterad: 15 oktober 2024