Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Centrala Handen får 230 nya bostäder i hållbara stadskvarter

Nu har byggloven för kvarteren Vinkeln och Spegeln vunnit laga kraft, vilket innebär att byggaktören Reliwe kan påbörja byggnationen av 230 nya bostäder på Haningeterrassen. Byggstart planeras till vintern 2024/2025.

Projektet är en del i utvecklingen av Haningeterrassen med ny bussterminal, totalt 700 nya lägenheter, vårdlokaler samt plats för service och handel. Med Haningeterrassen växer vår stad modernt och hållbart med natur, centrum och bra kommunikationer runt hörnet. Första etappen är klar och nu har byggaktören Reliwe beviljats bygglov för byggnation av 230 nya bostäder i stadskvarteren Vinkeln och Spegeln. Byggstart planeras till vintern 2024/2025.

Inspirationen för gestaltningen av kvarteren Vinkeln och Spegeln har hämtats från utbyggnaden av den första delen av Haningeterrassen – vertikal uppdelning av kvarteren i mindre enheter, våningshöga socklar i natursten samt återkommande inslag av tegel och puts.

Parkeringen Vinkeln stänger

På platsen där det nya bostadskvarteret Vinkeln ska byggas finns idag en parkeringsplats. Då fastighetsägaren nu ska börja förbereda för byggnationerna kommer parkeringen att behöva stänga från och med 16 oktober. Vi hänvisar istället till andra parkeringsplatser i området. Exempelvis parkeringshuset vid Rudsjöterrassen 11.

Mer information om projekt Haningeterrassen

Senast uppdaterad: 16 oktober 2024