Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Campus Haninge blir nytt utbildningsnav i södra Stockholmsområdet

Den 7 oktober tog kommunstyrelsen ett inriktningsbeslut om samlokalisering av den kommunala gymnasie- och vuxenutbildningen i Haninge. Riksäpplets gymnasieskola och Centrum Vux flyttas för att ligga i direkt anslutning till Fredrika Bremergymnasiet i Handen. Tillsammans kommer verksamheterna och området att bilda Campus Haninge – det nya utbildningsnavet i södra Stockholmsområdet. 

Foto: Mostphotos

– Jag är glad att vi nu tagit det första steget för att skapa södra Stockholmsområdets nya utbildningsnav: Campus Haninge. På så sätt kan vi erbjuda över femtusen unga och vuxenstuderande en kreativ studiemiljö och ett utbud av högsta kvalitet i centrala Haninge, säger Adam Simonsson (L), gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, Haninge kommun. 

Riksäpplets gymnasieskola och Centrum Vux kommer att flytta till gamla Söderbymalmsskolans huvudbyggnad, som ligger i direkt anslutning till Fredrika Bremergymnasiet. Samlokaliseringen innebär att gymnasieskolorna och Centrum Vux tillsammans kan anpassa sina verksamheter bättre utifrån elevantal och behov. 

Lokalerna behöver dock renoveras och anpassas, samtidigt som Fredrika Bremergymnasiets lokaler anpassas för att öka antalet undervisningslokaler. Planen är att verksamheterna flyttar in och Campus Haninge startar höstterminen 2026. 

Protokollet från kommunstyrelsens sammanträden den 7 oktober justeras några dagar efter sammanträdet. Efter justeringen börjar beslutet att gälla.

Senast uppdaterad: 10 oktober 2024