Brandbergsskolan får besök av Kungliga Tekniska högskolan och Vetenskapens Hus
Eleverna i Brandbergsskolan kommer få besök av studenter från Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Vetenskapens Hus. Studenterna ska presentera ett planetarium och föreläsa om rymden för eleverna i årskurs 6–9, medan elever från årskurs 4–5 och förberedelseklassen för nyanlända kommer bygga egna raketer och titta på planetariet. Besöket på Brandbergsskolan kommer att äga rum den 19–20 december.
Besöket är ett resultat av regeringsprojektet K-ULF (kompensatorisk undervisning för lärande och forskning) där Brandbergsskolan är involverad i projektet via NO-läraren Ulrika Eriksson. Genom K-ULF vill man undersöka hur undervisningen i naturvetenskap, teknik och matematik kan utformas för att stödja alla elevers lärande och utveckling samt hur man kan kompensera för de skillnader som finns inom områdena studieresultat, digitalisering och språk.
- Det är verkligen roligt att det praktiknära forskningsprojekt K-ULF får ringar på vattnet och kan erbjuda Brandbergsskolans elever detta, säger Eva Hartell, forskningsledare/lektor på utbildningsförvaltningen vid Haninge kommun.
- Det känns fantastiskt roligt att Brandbergsskolan och lärarna i arbetslaget får möjlighet till detta efter att ha arbetat fokuserat under en väldigt lång tid med att utveckla de naturorienterande ämnena. Vilken skjuts för lärarna och eleverna!, säger Helen Forsström Norén, biträdande verksamhetschef för grundskolan.
Eleverna i årskurs 8 kommer även att, genom samarbetet, få möjlighet att genomföra ett studiebesök på KTH den 20 december.
Senast uppdaterad: 13 december 2022