Fritid för dig med funktionsnedsättning

I Haninge kommun satsar vi på att det ska finnas speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med en funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det stora kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen.

Letar du efter något roligt och meningsfullt att göra på fritiden? Bor du i Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö eller Värmdö kommun? I  katalogen finns tips på mer än 170 aktiviteter för dig som är mellan 0 och 100 år och som behöver extra stöd. Du kan enkeljympa och måla tavlor, spela schack och spela musik. Här finns också tips på var du kan lära dig rida, åka skateboard och få hjälp med läxorna. Bara för att ge några exempel. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig! 

Ladda ner katalogen Kultur- och fritidstips - Aktiviteter för dig som behöver extra stöd

Katalogen finns att hämta i Haninge kommunhus, på biblioteken, fritidsgårdar, Torvalla sim- och sporthall, Haninge kulturhus och Jordbro kultur- och föreningshus. Den delas även ut i skolor och via Habiliteringscenter.

Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Onsdaxklubben

Onsdaxklubben är en träffpunkt för dig som är över 18 år. Här kan du träffa kompisar, dansa, fika, spela spel med mera. Ibland har vi temakvällar eller artister som uppträder.

Följ Onsdaxklubben på Facebook


I Sol & Regn

Lyssna, titta, känn, dofta, smaka - upplev naturen med alla sinnen. Aktiviteten är anpassad för ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning som behöver mycket stöd och liten grupp. 

Datum Lördag 13 maj
Tid: Kl 11-14
Plats: Rudans friluftsområde

Läs mer om aktiviteterna I Sol & Regn har under 2017


Hästar för alla

Vill du vara i stallet och sköta om hästar i lugn och ro? Vill du börja rida med extra stöd och hjälp eller prova att köra häst och vagn? Då är du välkommen på Häst för alla - speciellt för dig som har behov av en trygg och individanpassad hästaktivitet.

Läs mer om Häst för ALLA


Fritidsnätet.se - hitta flera fritidsaktiviteter i Stockholms län

På Fritidsnätet.se kan du hitta mängder av fritidsaktiviteter och evenemang som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Aktiviteterna täcker hela Stockholms län, så du behöver bara gå in på Fritidsnätet.se för att hitta ett samlat utbud. Fritidsnätet är ett samarbete mellan ett flertal kommuner och Habilitering & Hälsa i Stockholms län.

Läs mer på fritidsnätet.se

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 28 juni 2017