Fritid för dig med funktionsnedsättning

I Haninge kommun satsar vi på att det ska finnas speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med en funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det stora kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen.

Letar du efter något roligt och meningsfullt att göra på fritiden? Bor du i Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö eller Värmdö kommun? I  katalogen finns tips på mer än 170 aktiviteter för dig som är mellan 0 och 100 år och som behöver extra stöd. Du kan enkeljympa och måla tavlor, spela schack och spela musik. Här finns också tips på var du kan lära dig rida, åka skateboard och få hjälp med läxorna. Bara för att ge några exempel. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig! 

Ladda ner katalogen Kultur- och fritidstips - Aktiviteter för dig som behöver extra stöd

Katalogen finns att hämta i Haninge kommunhus, på biblioteken, fritidsgårdar, Torvalla sim- och sporthall, Haninge kulturhus och Jordbro kultur- och föreningshus. Den delas även ut i skolor och via Habiliteringscenter.

Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Skapande verkstad för barn och unga i mindre grupp och eget tempo

Start: Onsdag 20 sep, kl 15:15-17:00
Plats: Haninge Kulturhus
Tillfällen: 8 gånger/16 studietimmar, 795 kr

För mer information, läs produktbladet Konstverkstad i mindre grupp & eget tempo


Aktiviteter för dig, eller anhörig till person, med funktionsvariation och dig med psykysk ohälsa

Kurs om ADHD/ADD och livet, måla dina känlsor, lär dig gymma eller att skriva skriva låtar är några av kurserna som Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder under hösten 2017.

För mer information, läs produktbladet Att göra hos Studieförbundet Vuxenskolan


Bildverkstad med tema Depression, ångest och utmattning

Studieförbundet Vuxenskolan dörrarna till bildverkstad med fokus psykisk ohälsa. Med skapande visar vi hur bilder och skapande kan kommunicera olika känslor. Vi skapar och tittar på vilka verktyg vi kan använda på vårt eget sätt för att må bättre. Vi pratar mer om hur olika aktiviteter kan främja vår psykiska hälsa och öka vår delaktighet i att ta hand om vårt mående.

Inga förkunskaper krävs. Alla åldrar välkomna.
Tillfällena är mellan september och november.

För mer information, läs i produktbladet Bildverkstad med tema Depression, ångest och utmattning


Onsdaxklubben

Onsdaxklubben är en träffpunkt för dig som är över 18 år. Här kan du träffa kompisar, dansa, fika, spela spel med mera. Ibland har vi temakvällar eller artister som uppträder.

Onsdaxklubben schema för hösten 2017

Följ Onsdaxklubben på Facebook


Hästar för alla

Vill du vara i stallet och sköta om hästar i lugn och ro? Vill du börja rida med extra stöd och hjälp eller prova att köra häst och vagn? Då är du välkommen på Häst för alla - speciellt för dig som har behov av en trygg och individanpassad hästaktivitet.

Läs mer om Häst för ALLA


 

Barngympa Starka tillsammans

Välkomna på barngympa för barn med särskilda behov i Runstensskolans idrottshall. 

Vi tränar på alla de grundmotoriska övningarna, bygger hinderbana, stretchar och avslutar med avslappning. Det blir en skön start på helgen med rörelseglädje och en möjlighet att träffa träningskamrater i närområdet. Föräldrarna deltar aktivt i passet med sina barn. Syskon är självklart välkomna.

Läs mer om barngympa Starka tillsammans


Fritidsnätet.se - hitta flera fritidsaktiviteter i Stockholms län

På Fritidsnätet.se kan du hitta mängder av fritidsaktiviteter och evenemang som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Aktiviteterna täcker hela Stockholms län, så du behöver bara gå in på Fritidsnätet.se för att hitta ett samlat utbud. Fritidsnätet är ett samarbete mellan ett flertal kommuner och Habilitering & Hälsa i Stockholms län.

Läs mer på fritidsnätet.se

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 27 oktober 2017