Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tema romska minoriteten

På den romska temadagen fredag 18 oktober presenterar Gregor Kwiek, samordnare för romsk inkludering i Haninge kommun, ett blandat program innehållande valda delar av romsk historia och kultur. Aktiviteter finns på Brandbergens bibliotek och på Tallhöjdens träffpunkt.

Romska flaggan Foto: Haninge kommun

Kl 12.30
Lunchprogram med romskt tema i Brandbergen
Gregor Kwiek, samordnare för romsk inkludering i Haninge kommun, tillsammans med Brandbergens bibliotek hälsar alla välkomna.

Kl 12.40

Romsk dansuppvisning

Romsk dansuppvisning med efterföljande dansworkshop – passa på att lära dig några danssteg!

13.00

Föredrag om romsk historia och antiziganism

Eva Balok, ordförande i Romsk pensionär- och stödförening berättar kort om antiziganism – majoritetssamhällets fördomsfulla uppfattningar om romer. Vi får även lyssna till romernas historia – från härkomst, levnadsvillkor, tvångsförflyttningar till erkänd nationell minoritet. Efteråt finns det möjlighet att ställa frågor. Vi bjuder även på romska bakverk med kaffe och te. Fri entré!
Biblioteket i Brandbergen
Arrangör: Brandbergens bibliotek i samarbete med Romsk pensionärs- och stödförening i Haninge.

Kl 13.00
Visning av filmen Taikon för seniorer
En dokumentär om Katarina Taikon regisserad av Lawen Mohtadi och Gellert Tamas. Katarina Taikon var inte bara en älskad barnboksförfattare med böckerna om Katitzi utan även en människorättskämpe som slogs för romernas rättigheter.

Tallhöjdens träffpunkt
Arrangör: Social- och äldreförvaltningen

Senast uppdaterad: 25 september 2024