Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Festvecka för nationella minoriteter i Haninge 15-19 oktober

Under festveckan för nationella minoriteter den 15-19 oktober bjuder Haninge kommun på kulturella smakprov från de fem nationella minoriteterna under fyra festfyllda dagar. Samisk sång, svensk-finsk teater, tornedalskt författarbesök, judiska traditioner och romsk dans bland mycket annat. Välkomna till de nationella minoriteternas dagar, en del av vårt kulturarv!

flagga med fem nationella minoriteter Sveriges fem nationella minoriteter på samma flagga. Foto: Illustration: Kungliga biblioteket

Haninge kommun uppmärksammar Sveriges fem nationella minoriteter; romer, judar, sverigefinnar, tornedalingar samt urfolket samer, med en festfyllda dagar under vecka 42.

Välj din festfavorit bland temadagarna

Ett stort utbud av evenemang och kulturaktiviteter serveras denna oktobervecka. De nationella minoriteterna är en del av Sveriges gemensamma kulturarv och det är något vi vill fira i Haninge. Programmet innehåller konsert med Sara Ajnnak, författarprogram med Katarina Kieri, familjeföreställning med Uusi teatteri, karaoke, smakprov på mat, filmvisningar, aktiviteter för barn med mera.

Under veckan serveras mat med anknytning till våra nationella minoriteter både på Bönornas café i Handen och i skolrestaurangerna i Vega och Brandbergen. Även biblioteken i Haninge kommer specifikt att uppmärksamma våra fem nationella minoriteter med bland annat bokutställningar.

Läs mer under respektive temadag. 

Senast uppdaterad: 26 september 2024