Stråk

Fotograf: mostphotos

På musikskolan kan du lära dig spela fiol och cello. Här blandar vi enskild undervisning och gruppundervisning beroende på vad vi tycker passar eleven bäst.

Det finns tre stråkensembler; Proffsen och Dogs and cats för yngre elever och Amadeus för äldre elever. Alla repeterar i musikskolans lokaler i Brandbergsskolan. 

Vi spelar musik som barn tycker om att spela och blandar klassisk musik (västerländsk konstmusik), visor, folkmusik, musik från melodifestivalen och annat som är aktuellt. Vi har konserter flera gånger om året, ju mer intresserad du är desto mer får du spela! Vi har för närvarande stråkundervisning på musikskolan i Brandbergen, Hagaskolan och i Västerhaninge bibliotek.

Musikskolan hyr ut stråkinstrument i mindre storlekar. När man växer i en fullstor fiol eller cello behöver man så småningom köpa en egen.
För att börja spela stråkinstrument behöver du vara minst 7 år men om vi har platser över kan du vara 6 år.

Haninge Sinfonietta

Haninge sinfonietta är en symfoniorkester för elever som kommit längre, föräldrar som har spelat förut och som skulle vilja börja igen och andra intresserade. Sinfoniettan leds av Sabine Beyer och repeterar på tisdagkvällar i St Eskils kyrka. Haninge Sinfonietta är en ideell förening.

Är du eller någon du känner intresserad av att börja, hör av dig till Gunlög Brandin på gunlog.brandin@haninge.se

Läs mer på Sinfoniettans hemsida här

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 september 2017