Bleckblås

Bleckblåsfamiljen är en stor familj. De vanligaste instrumenten är: trumpet, kornett, trombon och tuba, men det finns betydligt fler instrument i familjen; althorn, valthorn, baryton samt euphonium.

När du börjar behöver du inte ha bestämt dig för vilket instrument inom bleckblåsfamiljen du vill spela, det kan vi bestämma vi tillsammans.

Du har 1-2 speltillfälle/vecka. En enskild lektion samt ett ensembletillfälle. Vi har för närvarande två blåsorkestrar i musikskolan; Den yngre orkestern heter Elephants och den äldre heter Sharks. Båda orkestrarna ackompanjeras av piano, bas och trummor.

Elephants - gruppen för 7-12 år

Elephants är en orkester för musikskolans yngsta blåsare, ca 7-12 år. Musikanterna kommer från hela kommunen och repeterar tillsammans en gång i veckan i Brandbergsskolan. Orkestern har ca 10 medlemmar som spelar tvärflöjt, klarinett, saxofon, kornett, trumpet, trombon, och trumset. Elephants spelar mest pop- och rocklåtar men också en del annan musik.

Sharks - gruppen från 12 år och uppåt

Sharks är musikskolans äldre blåsorkester för elever från ca 12 år och uppåt. Orkestern har ca 10 medlemmar som spelar träblåsinstrument och bleckblåsinstrument samt piano, bas trummor. Repertoaren är blandad, vi spelar pop- och jazzlåtar samt något klassiskt ibland och orkestern spelar i många olika sammanhang.

Läs även om våra kurser i träblås

Brasslek - gruppen för jamming

Du får på ett lustfyllt lära dig att spela brassinstrument som du lånar av oss på plats, ingen elev tar hem instrumenten. Vi spelar på kornetter, baryton och valthorn. Dessutom arbetar vi med rytm, rörelse och musikalisk lek. Vi sjunger även mycket varvat med spelandet.

Här får du en bra grund för fortsatt musicerande inom musikskolans olika verksamheter. Kursen är 12 speltillfällen per termin.

För närvarande har vi brasslek på Båtsmansskolan i Söderby. Brassleken kostar 500 kronor per termin.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 september 2017