Kulturskolan erbjuder musik, skapande och gemenskap
På Haningedagen den 14 september uppträder Måre, en av Haninge Kulturskolas pop- och rockensembler. Gruppen har klassisk sättning med trummor, bas, elgitarrer och synt men även cello, saxofon, trumpet och fiol. Det här är ett fint exempel på vad som kan hända när ungdomar engagerar sig i Kulturskolan.
Vi fångar Mårgan på telefonen när han fiskar gädda i Stockholms skärgård. Näst efter musikskapande med barn och unga på Kulturskolan i Haninge väljer han fiske och natur alla dagar i veckan.
- Som trumlärare och ansvarig för två pop/rockensembler på Kulturskolan ger det musikaliska arbetet med barn och ungdomar oerhört mycket. Gemenskapen, stämningen och det sociala. Alla får vara med och de vill ofta stanna kvar långt upp i åldrarna, berättar Mårgan.
Mycket glädje och stort utbyte trots åldersspridningen
Ett resultat av Kulturskolans musikaliska arbete är pop- och rockensemblen Måre. Gruppens medlemmar är mellan 13 och 23 år och vissa har varit med så länge som sju år. På Haningedagen den 14 september bjuder Måre på runt sju låtar och det blir hela 12 musikanter som kommer stå på scenen.
- Det unika med Måre är den stora åldersspridningen. Men också att vi är ett band som välkomnar de flesta instrument, vilka kanske inte är så vanliga i klassiska pop- och rockband. Vi har otroligt roligt tillsammans och ett så stort utbyte av varandra i och med det gemensamma intresset för musik och skapande. Tillsammans väljer vi vilka låtar som ska spelas i bandet, berättar Mårgan.
Fakta Kulturskolan
Det går bra att söka till pop- och rockensemblen Måre då gruppen har platser kvar inför höstens skolstart – piano, trumpet, fiol och blockflöjt. Har du ett barn med musikintresse och som kommit en bra bit på väg i sitt musicerande? Kom till Haningedagen och lyssna på Måre. Kanske kan det leda till att din son eller dotter blir peppad att anmäla sig till Kulturskolan i höst?
Senast uppdaterad: 13 augusti 2024