Vinnare i Idrottsgalan 2017

Fredag 27 januari 2017 slogs portarna upp för den årliga idrottsgalan i Haninge kulturhus. En galakväll som var full av glans, spännande möten och underhållning. Under kvällen delades det ut tio prestigefulla priser till några av våra främsta idrottare och ledare i Haninge under 2016. Här kan du se vem som tog hem priserna.

Sarah Sjöström-priset

Yousef Bouagar, South side muay thai 

Yousef har varit aktiv i föreningen sedan han var 15 år och hela tiden tävlat flitigt. Han är en otrolig talang som alltid strävar efter att bli bättre vilket verkligen märks på hans engagemang och disciplin runt träningen. Samtidigt finns han alltid där för sina klubbkamrater och hjälper till med både pass och coaching. En fantastisk förebild för många på klubben som visat för många ungdomar inom Haninge och även hela Sverige att engagemang och disciplin är otroligt viktigt för att uppnå sina mål inom sporten. Yousef Bouagar är idag 18 år och har vunnit (JSM) junior svenska mästerskapen i thaiboxning två år i rad som 16- och 17-åring.

Årets förening

IK Södra judo 

"Klubben med hjärta" lever verkligen upp till den devisen! En klubb som under mer än 50 år har tagit hand om barn, ungdomar och vuxna med och utan funktionshinder och låtit dem växa, enskilt och i grupp. Många har nått till svensk och internationell elitnivå, blivit tv-personligheter och ambassadörer för personer med special needs eller ledare och domare med internationella meriter. Hand i hand med elitsatsningar bygger man en stabil grund av motionärer och träningsglada barn och ungdomar som utbildas i judo, ledarskap och administration. I Södra kan hela familjen vara aktiv och träningsgemenskapen går över alla gränser. Christer Löfgren i Södra har som ensam svensk den högsta internationella domarlicensen och ytterligare fyra domare i klubben tillhör Sveriges högst rankade domare internationellt sett. I år har satsningen på kvinnlig judo tillsammans med judoförbundet varit mycket framgångsrik och klubben har en populär nystartad mammajudogrupp! En förening med den aktiva i fokus oavsett om man tränar för skoj eller för att bli bäst i världen. Alla är välkomna till klubben, ung som gammal, personer med olika diagnoser eller de som nyss kommit till Sverige.

Årets manliga idrottare

Mohammed Ali, Taekwondo klubb Viking

Mohammed är den mest meriterade spelare som föreningen har. Han har blivit nominerad flera år i rad och har en lång meritlista. Han är dubbel SM-mästare, har i princip vunnit allt som går att vinna i Sverige och är enligt många en underbar människa och idrottare. Under 2016 vann han Svenska cupen 1 och blev för andra gången i rad Svensk mästare. Han är med i Svenska landslaget men eftersom han saknar medborgarskap kan han tyvärr inte tävla för landslaget. Bortsett från alla medaljer är han coach, styrelsemedlem, aktiv domare, hjälper till vid evenemang/sommarträning och mycket annat. Och han är bara 19 år gammal!

Årets kvinnliga idrottare

Sarah Sjöström, Södertörns simsällskap 

Med en medalj i varje valör under OS i Rio blev Sarah den mest framgångsrika idrottaren under OS, vilket gör henne till en av de största idrottarna i Sverige. Sarah har gått från klarhet till klarhet i sitt idrottsutövande och hon har många spännande år framför sig.

Årets unga idrottsledare

Natalija Nikolov, Taekwondo klubb Viking

Natalija har tagit hand om olika träningsgrupper i flera år. Hon är otroligt ödmjuk, hjälpsam och alltid glad - hon syns alltid med ett leende på läpparna! Till och med när hon själv är ledsen eller stressad ger hon allt och hjälper alla. Hon är barnens favorit och ställer upp på en massa olika sätt: som coach, håller i uppvisningar, sommarträning och mycket annat. Helt enkelt en fantastiskt fin förebild för alla aktiva, medlemmar och skolkamrater!

Årets Eldsjäl

Conny Björkqvist, IFK Haninge

Conny är kanslist, ledare/tränare för ensamkommande och även ett stötteplank för många ledare. Han är oerhört engagerad trots att inget av hans barn längre tränar i föreningen. Conny är oerhört omtyckt och enligt många en helt fantastisk människa med ett enormt stort hjärta. Tidigare tränade Conny IFK Haninges 00:or, och skjutsade och hämtade killarna till och från träningar samt matcher och idag tränar han nyanlända ensamkommande killar som vill spela fotboll två gånger i veckan. När alla sa att tiden inte fanns för att starta ett lag för ensamkommande så drev han igenom allt själv och har nu ett lag på över tjugo grabbar som tränar hos honom två gånger i veckan. Laget spelar även i en serie där andra ensamkommande ungdomar deltar. Han värnar alltid om de spelare som inte har så mycket stöd hemifrån. Han anses av flera vara Robin Hood i fotbollens värld!

Årets idrottsledare

Rodrigo Silva Southside Muaythai

Med sin otroliga passion, glöd, vilja och ödmjukhet engagerar han alla medlemmar, från nybörjare till tävlande till att alltid vilja förbättras och utvecklas. Hans kärlek till klubben, medlemmarna och sporten genomsyrar allt han gör. Han finns på klubben sju dagar i veckan morgon till kväll och han stöttar och hjälper alla från nybörjare till tävlingsnivå samt hjälper folk privat med stöd. Rodrigo är en stor förebild för många, eftersom han är en person som alltid strävar efter något bättre och får medlemmar att inse att ingenting är möjligt. Han är en ödmjuk människa med en stark personlighet, och för många är han definitionen av ordet driven.

Årets idrottare med funktionsnedsättning

Daniel Anglén IK Södra judo 

Daniel - hela Sveriges Daniel efter TV-programmet Heja Sverige! Under året har han vunnit guldmedaljer i flera stora judotävlingar; ett par i Sverige och en i Holland. När TV-priset Kristallen delades ut till vinnande realityprogram, fick Daniel ta emot trofén som en av representanterna för teamet. Han höll tacktal i TV som gick rakt in i hjärtat. Daniel är en förebild inom och utom klubben både för sina judoprestationer men också för den värme, vänlighet och träningsglädje han sprider.

Idrottsakademierna vid Fredrika Bremergymnasiet

Tomas Korkmaz – karate

Tomas Korkmaz är den främsta akademieleven vi har som har vunnit tre SM titlar i rad och deltagit i både NM och EM. Tomas har under sina tre år på RIG karate utvecklats från att vara en lovande talang till att representera Sverige på de största mästerskapen som finns för juniorer i Europa.

Sport Campus

Daniella Nero, Simhopp 

Tävlar för: Jönköpings SS. Studerar: KI (läkarprogrammet). Bor Haninge kommun
Meriter 2016:
SM guld på både 1- meters och 3-meters svikt.
NM guld på både 1- och 3- meters svikt.
EM 6:a på 1-metersvikt samt 10:e plats på 3 meters svikt.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 november 2017