Petra, samordnare

Petra Krans arbetar som samordnare och assistent på avdelningen Förebyggande verksamhet, äldreförvaltningen. Fotograf: Olof Holdar

Petra Krans arbetar som samordnare och assistent på avdelningen Förebyggande verksamhet, äldreförvaltningen.

Varför valde du att börja arbeta i Haninge kommun?

- Anledningen till att jag började i Haninge kommun är att jag gillar människor. Min väninna arbetade i kvällspatrullen och hon rekommenderade mig att söka. Så blev det att jag fick min tjänst där år 2000.

Vad är det som gör att du trivs?

- Jag trivdes väldigt bra med mina arbetsuppgifter och arbetskamrater i Hemtjänsten i Brandbergens hemtjänst där jag jobbade år 2002-2010. Jag såg att det fanns utvecklingsmöjligheter i Haninge kommun.

- Under 4 år provade jag mina vingar utanför kommunen, men saknade Haninge och såg min chans att komma tillbaka då Bemanningscentrum utökade sin verksamhet i augusti 2014, jag fick då tjänst som undersköterska igen.

Vad innebär ditt arbete och uppdrag? Hur kan en dag se ut?

- Att arbeta som undersköterska i hemtjänsten (ordinärt boende) är givande, det är ett stort ansvar och många gånger ett utvecklande och roligt arbete. Man är allkonstnär när man träffar så många olika människor varje dag med olika behov.

- Jag fick till slut chansen att börja i stödgruppen – där jag jobbar nu. Vi arbetar med trygghetslarm, anhörigstöd och anhöriganställningar. Vi bemannar dygnet runt då vi även har nattgruppen.

- Min nuvarande tjänst är som samordnare/assistent i stöd- och nattgrupp. Vi tillhör äldreförvaltningen, avdelning Förbyggande verksamhet. Min dag är varierande. Jag bemannar, schemalägger personal, planerar, tar emot beställningar från biståndshandläggare och går ibland på hembesök till kund.

Vad är det bästa med att arbeta i Haninge kommun?

- Det är roligt på min arbetsplats. Mötet med olika personal, anhöriga och kunder gör att ingen dag är den andra lik. Det roligaste är att på just denna arbetsplats skrattar vi mycket!

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?

- Min erfarenhet av Haninge kommun är att det finns möjligheter att utvecklas och man ges nya möjligheter i sin karriär, mycket glädje. Detta gjorde att jag saknade Haninge kommun och valde att komma tillbaka.

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 april 2017