Kaddy, fritidsledare

Kaddy Makalo-Clifford arbetar som fritidsledare på kultur- och fritidsförvaltningen. Fotograf: Olof Holdar

Kaddy Makalo-Clifford arbetar som fritidsledare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Varför valde du att börja arbeta i Haninge kommun?

Jag valde att börja jobba i Haninge kommun för många år sedan på grund av att det låg väldigt lägligt till när jag pluggade på folkhögskola. Det gjorde att jag kunde kombinera skola och jobb. Jag var endast 21 år när jag började här.

Vad är det som gör att du trivs?

Den stora anledningen att jag fortsätter jobba i kommunen är den fina stämningen bland kollegor, möjligheten att utvecklas och växa både inom yrket men även på det personliga planet. Jag märker att det satsas på mig, att jag får fortbildning. Jag stannade mycket på grund av det goda ledarskapet som jag kände under en lång period. Jag hade en chef som satsade på mig, som ville se mig utvecklas och göra mig delaktig i hela kommunen. Sammanhållningen på fritidsgårdsavdelningen är väldigt bra. Jag upplever att hårt arbete lönar sig i Haninge kommun. Jag känner att jag verkligen gör något för Haninges medborgare.

Vad innebär ditt arbete? Hur kan en dag se ut?

Jag har jobbat som fritidsledare i 17 år. Just nu är jag på en tillfällig tjänst där jag fått möjligheten att pröva på jobbet som verksamhetschef. Tjänsten innebär att jag ansvarar för att driva verksamheten på två fritidsgårdar framåt. Nu arbetar jag för att vi ska uppfylla de mål politiker och medborgare vill att vi ska uppfylla. Barn och unga i Västerhaninge och Tungelsta ska ha en bra, trygg, stimulerande och rolig fritid.

En arbetsdagdag kan se ut som så att jag börjar med att svara på mejl, medverkar på något möte, träffar de fritidsledare som jobbar på gårdarna och är behjälplig vid deras frågor och utveckling.

Vad är det bästa och roligaste med ditt jobb?

Det absolut bästa och roligaste med mitt jobb är att se barn och unga utvecklas och få pröva sin identitetsutveckling på och med trygga vuxna. Att få se fritidsledare utöva sina kunskaper och ständigt söka nya utmaningar och hitta nya vägar att låta unga lyckas.

Något av det bästa med att jobba i Haninge kommun tycker jag är att det är en stor kommun, många invånare men ändå är det väldigt nära mellan de olika verksamheterna. Det är och har varit lätt att träffa de personer man har olika samarbeten med.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?

Som anställd i Haninge kommun tycker jag att det finns utvecklingsmöjligheter – om man vill så kan man avancera och få fler och utmanade uppdrag.

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 april 2017