Joakim, vaktmästare

Joakim Sjöqvist arbetar som vaktmästare i område syd på kultur- och fritidsförvaltningen. Fotograf: Olof Holdar

Joakim Sjöqvist arbetar som vaktmästare i område syd på kultur- och fritidsförvaltningen.

Varför valde du att börja arbeta i Haninge kommun?

- För att jag vill att barn och ungdomar ska få bästa möjliga chans att utöva den idrott som de känner passar. Då jag själv bor i kommunen och även har vuxit upp här i Haninge så känner man att man jobbar för de barn, unga och vuxna som man har runt sig även på fritiden.

Vad gjorde du innan du började hos oss?

- Jag jobbade i matbutik när jag gick i gymnasiet. Direkt efter skolan började jag arbeta med mark- och entreprenadarbeten. Därefter arbetade jag i ett byggföretag en kort period.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att få jobba med människor och känna att man gör stor skillnad för föreningslivet/skolverksamheten.

Vad innebär ditt arbete? Hur kan en dag se ut?

- Samordnare på idrottsplatser. Det innebär att jag ska leda och fördela arbetsuppgifter på våra idrottsplatser. Arbetar med allt från att köra ismaskin, klippa gräsmattor, städning, planering av arbeten, skötselscheman, träffa föreningslivet samt att jag vid vissa tillfällen är med i projekt som till exempel idrottsgalan och anläggandet av Hanvedens konstgräs.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierade arbetsuppgifter. Vi har ett stort skötselområde med både grus, gräs och konstgräsplaner. Stora grönytor samt ishallen och allt jobb som krävs för att göra och behålla en bra is över en hel säsong och det är bara en del av arbetsuppgifterna.

Vad är det bästa med att arbeta i Haninge kommun?

- Att få göra skillnad i den kommun man själv bor och betalar skatt i. Att få påverka och förbättra i sin egen kommun känns väldigt inspirerande då man får ett helt annat intresse för utvecklingen av kommunen.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?

- Utvecklingsmöjligheterna är bra tycker jag. Känner att jag får en väldigt bra uppbackning av min chef och får gå de kurser som är lämpade till arbetsuppgiften. Från min synvinkel och arbetssituation tycker jag att jag får ta stort ansvar och med ansvar växer man så det ger mig bra förutsättningar till att utvecklas.

Berätta något speciellt som du minns från din tid i Haninge kommun

- Att jobba kvällspasset på Torvalla idrottsplats när Hammarby hockey var på besök. Fullsatta läktare och en bra stämning i ishallen. Det är kvällar som den som är riktigt roliga att jobba på grund av publiktrycket som blir då det normalt sett är en mindre publik på dessa matcher.

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 april 2017