Rebecca, verksamhetscontroller

Fotograf: Olof Holdar

Rebecca Briving arbetar som verksamhetscontroller på stadsbyggdnadsförvaltningen.

Hur kom det sig att du blev verksamhetscontroller?

- Jag började på Haninge kommun i maj förra året och då som samordnare. Under sommaren utlystes tjänsten som verksamhetscontroller. En tjänst som jag tyckte lät spännande framförallt då det fanns möjlighet att forma rollen. Dessutom kunde jag använda mina kunskaper inom ekonomi och juridik. 

Vad gör du på jobbet?

- Jag ser mig som en spindel i nätet där jag har ansvar för att avdelningens arbete löper på. Det handlar mycket om att fördela ärenden mellan oss kollegor. Utöver det hjälper jag till att ta fram statistik samt underlag. Jag kan även i ett tidigt skede tala om för gruppen vilka större projekt som är på gång. Detta för att kunna hjälpa till med bygglovsavdelningens planering och prioritering. Det innebär att jag har mycket kontakt med kollegor inom bygglovsavdelningen, övriga förvaltningar men också våra kommuninvånare. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att jag har möjlighet att utvecklas hela tiden. Jag uppskattar att Haninge kommun är positivt inställda till kompetensutveckling. Min känsla är att kommunen vill satsa på sina medarbetare och det gillar jag. Att jag dessutom har trevliga arbetskamrater gör ju arbetsvardagen mycket roligare.

Hur är Haninge kommun som arbetsgivare?

- Som arbetsgivare är Haninge kommun generös gällande att få arbeta på distans. Jag har själv en egen häst vilket gör att jag behöver åka förbi stallet innan arbetsdagen börjar. Att få ihop vardagspusslet är inga problem.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?

- Jag ser positivt på framtiden då jag har mycket kvar att lära. Det händer verkligen saker hela tiden inom kommunen vilket är spännande. Jag vet att jag kommer att fortsätta att utvecklas i min arbetsroll tack vare det. 

 

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 april 2017