Fredrik, planarkitekt

Fotograf: Olof Holdar

Fredrik Sundberg arbetar som planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

Hur kom det sig att du blev planarkitekt?

- Jag tror faktiskt att det är mitt intresse för städer och samhällen som ledde mig till utbildningen samhällsbyggnad på Kungliga tekniska högskolan. Jag har alltid varit nyfiken på samhällen och velat förstå hur de är uppbyggda och fungerar.

Vad gör du på jobbet?

- I mitt arbete ingår det att planera hur Haninges fysiska miljö ska utvecklas. Det gör vi med detaljplaner som kan sägas vara vårt verktyg. Just nu är jag projektledare för fem olika detaljplaner där jag får vara med och sy ihop alla delar i utvecklingen av Haninge.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är att jag kan vara med och påverka hur samhället ska se ut. Att se till samhällets bästa och att få följa hela processen från pappret till verklighet ute i kommunen. Det är otroligt häftigt att få vara med om.

Hur är Haninge kommun som arbetsgivare?

- Det finns väldigt många intressanta och stora projekt här. Det ger förutsättningar för att utvecklas i rollen och jag känner att jag lär mig nya saker varje dag. Här ser vi till vad som är bäst långsiktigt vilket jag tycker är bra. 

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?

- Haninge kommun har många intressanta, stora och en del komplexa projekt på gång. Jag ser att jag kan utvecklas och lära mig jättemycket av dem framöver vilket är positivt.

 

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 22 augusti 2017