Beredskapsveckan
Beredskapsveckan är en nationell kampanj som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris, krigshot eller krig. Beredskapsveckan genomförs varje år under vecka 39 och är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar.
Haninge kommun deltar i Beredskapsveckan 2024 genom ett antal aktiviteter för Haningebor, medarbetare och verksamheter i Haninge. Genom att sprida viktiga budskap om hur vi kan förbättra vår riskmedvetenhet och stärka vår egen beredskap vill vi bidra till att fler vet hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.
Beredskapsveckan 2024 genomförs mellan 21 och 28 september och årets tema är ”Sätt igång!”.
Temat "Sätt i gång" är en uppmaning till att stärka sin egenberedskap innan en kris eller ett krig hotar. Att sätta igång kan till exempel innebära att du skaffar de där vattendunkarna, vevradion och konserverna som du bara tänkt på tidigare men inte kommit iväg och gjort.
För att stötta Haningebor att komma igång med sin hemberedskap kan du under Beredskapsveckan få tips av Civilförsvarsförbundet
- När: Torsdag 26 september klockan 13.00-17.00
Plats: Kulturhuset, Poseidons torg samt vid Handens pendeltågsstationDen som i vanliga fall klarar sin omsorg på egen hand, förväntas även klara sig utan samhällets hjälp i minst en vecka. Detta genom en väl förberedd hemberedskap. Civilförsvarsförbundet Haninge kommer att informera om hemberedskap och om hur var och en av oss därmed kan bidra till samhällets ökade motståndskraft.
Läs mer om veckan hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Öva krisberedskap med MSB
Hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kan du göra den digitala utmaningen "Sju dagar". "Sju dagar" bygger på ett påhittat scenario. Sätt dig in ordentligt i varje utmanande situation som uppstår och gör sedan de val som bäst ökar dina chanser att klara dig.
Sveriges beredskap
I tre korta filmer hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tar vi reda på hur Sveriges beredskap fungerar och vilken roll du har i den.
Senast uppdaterad: 24 september 2024