Priser och utmärkelser

Haninge kommun delar årligen ut Miljöpriset, Jämställdhetspriset och Mångfaldspriset. Priserna tilldelas personer, föreningar eller företag som gjort särskilda insatser inom respektive områden. Prissumman för vart och ett av priserna är 25 000 kronor.

Vinnarna 2017

Juryn för Mångfaldspriset och Jämställdhetspriset var presidiet för Beredningen för mänskliga rättigheter. Miljöpriset beslutades av kommunstyrelsen. Priserna delades ut under Haningedagen söndagen den 2 september.


Björn Florén, vinnare av Mångfaldspriset 2017

Motivering

Björn Florén tilldelas MR-beredningens mångfaldspris för hans arbete med att driva och utveckla språk- och läxhjälp i Haninge kommun. Arbetet har han utvecklat tillsammans med volontärer inom Röda korskretsen Österhaninge/Dalarö vilket har skapat fler öppna mötesplatser för fler målgrupper i Haninge kommun.


Haninge tjejjour, vinnare av Jämställdhetspriset 2017

Motivering

Haninge tjejjour tilldelas MR-beredningens jämställdhetspris 2017 för deras arbete med att stödja och hjälpa våldsutsatta tjejer i Haninge kommun samt för det fortsatta utvecklandet av den proaktiva verksamheten för minskat våld mot tjejer i kommunen.


Västerhaninge båtsällskap, vinnare av Miljöpriset 2017

Motivering

Västerhaninge båtsällskap är genom sitt strukturerade och målinriktade miljöarbete en föregångare bland kommunens båtklubbar. Föreningen har fattat beslut om att alla medlemmars båtar ska vara fria från giftiga båtbottenfärger senast år 2020. Därmed väljer Västerhaninge båtsällskap att gå längre än vad lagstiftningen kräver för att skydda Haninges skärgård och den känsliga Östersjön. Med sitt miljöarbete bidrar Västerhaninge båtsällskap till att skydda Östersjön och gör båtlivet till ett rent nöje!

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 oktober 2017