Persika och lavendel
Här hittar du information om persika och lavendel som har ätliga delar som kan användas till matlagningen som smaksättare och krydda.
![Persika och lavendel](/siteassets/bygga-bo-och-miljo/naturvard-och-parker/parker/hoglundaparken/persika-och-lavendel.jpg?width=906&upscale=false&bgcolor=black&scale=both&quality=70)
Vad kan skördas på dessa växter och hur gör man?
Nedan finns information per växt som visar hur man skördar den och vilken del av växten som är ätbär.
PersikaFoto: Schutterstock
Persika Prunus persica ’Redhaven’
Persikan har söta, saftiga frukter som dessutom är proppfulla med nyttigheter. Fjärilar och insekter älskar persikans rosa blommor som kommer i april–maj.
LavendelFoto: MostPhotos
Lavendel Lavandula angustifolia ’Hidcote Blue’
Lavendelns vackra blommor är ätliga och kan användas som smaksättare till
skorpor, honung, fläskkött och lamm.
Pollinerarväxt
Senast uppdaterad: 5 juli 2023