Vikingaskolan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.

Skolstart och Hurradagen


Sommarfritids

Utflykter till Rålambshovsparken, Rudan, Jordbro eller bara ha kul med vattensprinklerna på skolgården en varm dag, fritids hittar alltid något att roa sig med. Här har ni lite bilder från sommaren på fritids.

Haninge kommun, 20140709, Vikingaskolan sommar 1; N. Milovanovic

Klicka här för hela nyheten.


Skolavslutningen

Ett stort tack för det här läsåret riktas till alla medarbetare, föräldrar och elever som gör Vikingaskolan till vad den är. Se till att ha en härlig sommar allihopa så ses vi i höst igen med ny energi.

Skolavslutning20141 /Haninge kommun Foto: M. Manolescu

Ännu ett skolår till ända, då avslutar man naturligtvis på bästa sätt. Maestro Elise och musikpedagog Henning hade beställt soligt väder och satt ihop ett fint program som fick lovorden "den bästa avslutningen jag varit med om" från rektor Johan.

Skolavslutning20142 /Haninge kommun Foto: M. Manolescu

Rektor Johan höll traditionsenligt sitt tal men nytt för iår var att han sjöng en sång till publikens stora förtjusning. Låten var "Sverige" av Kent och den samlade skolans personalkår som ställde sig bakom Johan och sjöng refrängen. Han hann även med att dela ut stipendiet till Susanne Valfridssons minne som går till en elev i varje sexa som "stått för en insats utöver det vanliga och för gott kamratskap under skoltiden". Rurik i 6A, Irem i 6B och Ahmet i 6C blev årets stipendiater. Rektorns pris till sexan med bästa betyg gick till 6C:s Sofia.

Klicka här för hela nyheten.


6:ornas avslutningslunch

Avslutningslunch1 foto:M. Manolescu

Det är alltid svårt att ta farväl, men när man jobbar på en skola så måste man göra det varje år. Alla har en lockelse för det cermoniella och därför har vi en traditionell avslutningslunch för våra avgående sexor som fortsätter upp i högstadiet efter sommaren.

Avslutningslunch2 /Haninge kommun foto:M. Manolescu

Sexorna slog sig ner efter en lång dag, där de bland annat fått stryk av personalen i fotboll, och åt en god kycklingspett. Som sällskap hade de bland annat sina ämneslärare, klassmentorer och rektor Johan. Skolans femmor skötte serveringen.


Vikinga föräldraförening

Vikinga föräldraförening har som en fin sommarlovspresent skänkt en summa pengar, i Vikingaskolans namn, till organisationen Friends som jobbar mot mobbing i hela landet. Nedan följer ett meddelande från föräldraföreningen.

1

Vikinga föräldraförening - för våra barns skull

Vi består av några vanliga föräldrar som arbetar aktivt för en bättre tillvaro för våra barn på förskolorna Tallen och Eken samt Vikingaskolan.

Vi vet att alla inte kan engagera sig men vi tror att alla bryr sig. Hjälp oss att växa så att vi kan bli en drivande och kraftfull föräldraförening med många röster! Några kan inte göra allt men alla kan göra något!

Det är grattis att bli medlem i Vikinga föräldraförening! Maila oss ditt namn och var du har ditt/dina barn på vikingaff@gmail.com eller via facebook: Vikinga föräldraförening.


Idrottsdagar på Torvalla

1

Under måndag och tisdag var skolan på Torvalla för sina årliga friidrottsdagar. Under måndagen hade lågstadiet det skönt med solen framme medan mellanstadiet fick det lite mer mulet. Det gick ändå bra, många rekord slogs och många prestationer som kommer omtalas åratal framöver.

2

Grenarna var det de gamla klassiska kastgrenarna; kast med frisbee, boll, stövel och skumgummimissil blandat med de mer excentriska grenarna 60 meter, höjdhopp, stöta kula, häcklöpning och tresteg. Dagarna avslutades som alltid med stafetter. Nytt för i år var att personalen ställde upp mot 6:orna, utan någon större framgång dock.

Klicka här för fler bilder.


Valborg

1

30:e april är inte bara kungens födelsedag, det är också Valborgsmässoafton. På Vikingaskolan har vi det som tradition att fira Valborg med fackeltåg och sång. Det hela arrangerades som vanligt av skolans musikmaestro Elise tillsammans med musikpedagog Henning.

Klicka här för fler bilder.


Skol-DM

 

1

I tisdags åkte 5:orna iväg till Mälarhöjdens IP för att representera Vikingaskolan i skol-DM i fotboll. Det var ett orutinerat lag, där bara 3 spelare höll på med fotboll. Det visade sig till en början då laget förlorade sina två första matcher. Till den tredje hade dock grabbarna spelat ihop sig och lyckades vinna med hela 7-2. Det räckte dessvärre inte för att gå vidare.

2

Här ser ni kapten Adolph, som också var lagets målkung med 4 mål, tacka för matchen.

 


Vikingaskolans Tranströmer

1

För ett tag sen utlyste tidningen Kamratposten en dikttävling i samarbete med rapparen Petter. 5A:s Adam valde att ställa upp och valdes ut som en av de tio vinnarna! Ett stort grattis till Adam som fick se sig komma med i tidningen den här månaden. Dikten kan ni läsa ovan


Påskkycklingen 

1

Dagen innan påsklovet är en speciell dag på Vikingaskolan, det är dagen då eleverna på skolan får besök av Påskkycklingen, som kommer för att dela ut godis och glädje.

Klicka här för fler bilder


Grusfritt

1

Grusbilen som de senaste veckorna varit mer efterlängtad än glassbilen kom äntligen förbi den här veckan och sopade upp allt grus från skolgården. Utan någon signaturmelodi eller annat flashigt såg den till att göra skolan lite vårigare.


Schoolsoft

 

Skolan har börjat använda SchoolSoft.

SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta innebär för dig som vårdnadshavare att du kontinuerligt kan följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Att vårdnadshavare ges chansen att i större grad ta del av elevens skoldag har visat sig öka elevens chanser att nå sina studiemål. Du håller dig uppdaterad via internet – enkelt och bekvämt.

Alla vårdnadshavare kommer att få ett brev med mer information och inloggningsuppgifter.

Vi i skolledningen vill understryka vikten av att alla vårdnadshavare loggar in i SchoolSoft och läser igenom kontaktuppgifter som finns där och ev. justerar dessa så de är aktuella.

Du kan logga in i systemet via länken högst upp på skolans hemsida eller från www.haninge.se

Du kan även logga in med Bank ID och Mobilt Bank ID


Schackfyran

1

För någon vecka sen åkte våra fyror till Globen för att delta i Schackfyran, där fjärdeklassare från hela Stockholm samlas och tävlar mot varandra i schack. Eleverna i 4A och 4B fick spela fyra matcher vardera och fick med sig flera segrar.


Grattis Vikingaskolan!

 

1

Förra fredagen besökte Mats Öhlin, förvaltningschef, Johannes Pålsson, grundskolechef och Alexandra Anstrell, ordförande för grund- och förskolenämnden  Vikingaskolan för att bjuda på tårta. Det är nämligen så att Vikingaskolan är en av endast två skolor i hela kommunen som klarat skolinspektionen i Haninge kommun utan anmärkning, något väl värt att fira.

 


Clowner utan gränser

1

Under onsdagen fick Vikingaskolan besök av den ideella organisationen Clowner utan gränser som uppträdde för våra elever.

Klicka här för hela nyheten

 


Vera, svensk mästare

1

Möt Vera i 4A, elev på Vikingaskolan och numera svensk mästare i boxning.

Klicka här för fler bilder.


DM i handboll

1

Bland våra tjejer i årskurs fem är många som spelar handboll. Eftersom de är så duktiga valde idrottslärarna Ola och Micke att anmäla dem till distriktsmästerskapen, DM, trots att de egentligen är för unga.

Klicka här för fler bilder.


Klädbytardagar

Klädbytardagar för barnkläder storlek 74-170 och XS i Vikingaskolans matsal.

Lördag 29/3 kl 09:30 - 14:00 (lunchstängt 12:00 - 13:00) REA kl 13:00 - 14:00.

Vid frågor kan ni kontakta kladbytardag@live.com

 


Sportlovsdisco

1

Fritids hade som vanligt en del för sig under lovet, efter en vecka med grillfest och bowling, avslutade Slussen sitt sportlov med ett disco.

Klicka här för fler bilder.


Cirkus

1

Hela den här terminen har ettorna, tillsammans med musiklärare Elise, förberett en Cirkusföreställning som det var premiär för i torsdags.

2

Det fanns lejon, trollkarlar, clowner, lindansörer och så mycket mer i en föreställning som lockade fram skratt och tårar.

Klicka här för fler bilder


OS-hockey, Sverige - Finland

1

På initiativ av rektor Johan, med hjälp av intendent Micke, vaktmästare Anders och Slussens Patrik satte vi upp Sverige - Finland på storduk så att barnen kunde ta del av OS-festen. Det blev en stor publik och en bra stämning, matchen slutade 2-1 till Sverige

 


1

Snön gör mycket mer än bara pryder granarna och försenar tågen, den sporrar även barnens fantasi och ger dem material att formge. Vikingaskolans elever presenterar "The Snowman".


Nätverksproblem

 

Som ni säkert har märkt och hört, har det kommunala nätverket haft en del problem den senaste tiden. Det har bland annat orsakat att mail inte kommit fram eller försvunnit från personalens inkorg. Därför vill vi gärna att ni som mailat någon på skolan och inte fått svar den senaste veckan, mailar på nytt.

Jag har även fått det här meddelandet angående Dexter:

"Förra veckans krasch av kommunens servrar medförde att större delen av Dexters databas har förstörts och kan ej återskapas till fullo.

Det som gjorts från och med onsdag den 12 februari tills nu är tyvärr helt borta och kan ej återskapas. Vi håller just nu på att bygga en ny databas till Dexter. Det kommer att ta några dagar innan detta är klart. Under denna tid kommer Dexter att vara stängd."


Kvarglömda kläder

 

Kvarglömda kläder kommer att visas under sportlovet v9. Kläder från HT13 visas i 6A:s kapprum och vinterns i 6B:s kapprum. De kläder som inte hämtas kommer att skänkas till:

1: skolans fritidshem att användas som extrakläder
2: föräldraföreningen som har klädbytardagar 28-29 mars v13.


«
september 2014
»
tiontofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Fler händelser
Sjukanmälan av elev

Om ditt barn är sjuk eller kommer vara frånvarande, anmäl alltid på telefonnummer 08-606 88 89 innan klockan 08.00

Vikingaskolan – Sleipnervägen 2, 136 42 Handen |  Tfn.exp 08-606 80 97  | Fax 08-606 82 62  | vikingaskolan@haninge.se


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.