Vikingaskolan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.

Påskkycklingen 

1

Dagen innan påsklovet är en speciell dag på Vikingaskolan, det är dagen då eleverna på skolan får besök av Påskkycklingen, som kommer för att dela ut godis och glädje.

Klicka här för fler bilder


Grusfritt

1

Grusbilen som de senaste veckorna varit mer efterlängtad än glassbilen kom äntligen förbi den här veckan och sopade upp allt grus från skolgården. Utan någon signaturmelodi eller annat flashigt såg den till att göra skolan lite vårigare.


Schoolsoft

 

Skolan har börjat använda SchoolSoft.

SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta innebär för dig som vårdnadshavare att du kontinuerligt kan följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Att vårdnadshavare ges chansen att i större grad ta del av elevens skoldag har visat sig öka elevens chanser att nå sina studiemål. Du håller dig uppdaterad via internet – enkelt och bekvämt.

Alla vårdnadshavare kommer att få ett brev med mer information och inloggningsuppgifter.

Vi i skolledningen vill understryka vikten av att alla vårdnadshavare loggar in i SchoolSoft och läser igenom kontaktuppgifter som finns där och ev. justerar dessa så de är aktuella.

Du kan logga in i systemet via länken högst upp på skolans hemsida eller från www.haninge.se

Du kan även logga in med Bank ID och Mobilt Bank ID


Schackfyran

1

För någon vecka sen åkte våra fyror till Globen för att delta i Schackfyran, där fjärdeklassare från hela Stockholm samlas och tävlar mot varandra i schack. Eleverna i 4A och 4B fick spela fyra matcher vardera och fick med sig flera segrar.


Grattis Vikingaskolan!

 

1

Förra fredagen besökte Mats Öhlin, förvaltningschef, Johannes Pålsson, grundskolechef och Alexandra Anstrell, ordförande för grund- och förskolenämnden  Vikingaskolan för att bjuda på tårta. Det är nämligen så att Vikingaskolan är en av endast två skolor i hela kommunen som klarat skolinspektionen i Haninge kommun utan anmärkning, något väl värt att fira.

 


Clowner utan gränser

1

Under onsdagen fick Vikingaskolan besök av den ideella organisationen Clowner utan gränser som uppträdde för våra elever.

Klicka här för hela nyheten

 


Vera, svensk mästare

1

Möt Vera i 4A, elev på Vikingaskolan och numera svensk mästare i boxning.

Klicka här för fler bilder.


DM i handboll

1

Bland våra tjejer i årskurs fem är många som spelar handboll. Eftersom de är så duktiga valde idrottslärarna Ola och Micke att anmäla dem till distriktsmästerskapen, DM, trots att de egentligen är för unga.

Klicka här för fler bilder.


Klädbytardagar

Klädbytardagar för barnkläder storlek 74-170 och XS i Vikingaskolans matsal.

Lördag 29/3 kl 09:30 - 14:00 (lunchstängt 12:00 - 13:00) REA kl 13:00 - 14:00.

Vid frågor kan ni kontakta kladbytardag@live.com

 


Sportlovsdisco

1

Fritids hade som vanligt en del för sig under lovet, efter en vecka med grillfest och bowling, avslutade Slussen sitt sportlov med ett disco.

Klicka här för fler bilder.


Cirkus

1

Hela den här terminen har ettorna, tillsammans med musiklärare Elise, förberett en Cirkusföreställning som det var premiär för i torsdags.

2

Det fanns lejon, trollkarlar, clowner, lindansörer och så mycket mer i en föreställning som lockade fram skratt och tårar.

Klicka här för fler bilder


OS-hockey, Sverige - Finland

1

På initiativ av rektor Johan, med hjälp av intendent Micke, vaktmästare Anders och Slussens Patrik satte vi upp Sverige - Finland på storduk så att barnen kunde ta del av OS-festen. Det blev en stor publik och en bra stämning, matchen slutade 2-1 till Sverige

 


1

Snön gör mycket mer än bara pryder granarna och försenar tågen, den sporrar även barnens fantasi och ger dem material att formge. Vikingaskolans elever presenterar "The Snowman".


Nätverksproblem

 

Som ni säkert har märkt och hört, har det kommunala nätverket haft en del problem den senaste tiden. Det har bland annat orsakat att mail inte kommit fram eller försvunnit från personalens inkorg. Därför vill vi gärna att ni som mailat någon på skolan och inte fått svar den senaste veckan, mailar på nytt.

Jag har även fått det här meddelandet angående Dexter:

"Förra veckans krasch av kommunens servrar medförde att större delen av Dexters databas har förstörts och kan ej återskapas till fullo.

Det som gjorts från och med onsdag den 12 februari tills nu är tyvärr helt borta och kan ej återskapas. Vi håller just nu på att bygga en ny databas till Dexter. Det kommer att ta några dagar innan detta är klart. Under denna tid kommer Dexter att vara stängd."


Kvarglömda kläder

 

Kvarglömda kläder kommer att visas under sportlovet v9. Kläder från HT13 visas i 6A:s kapprum och vinterns i 6B:s kapprum. De kläder som inte hämtas kommer att skänkas till:

1: skolans fritidshem att användas som extrakläder
2: föräldraföreningen som har klädbytardagar 28-29 mars v13.


Till hela kalendern
Sjukanmälan av elev

Om ditt barn är sjuk eller kommer vara frånvarande, anmäl alltid på telefonnummer 08-606 88 89 innan klockan 08.00

Nyheter
2014-04-15 Grusfritt
2014-04-03 Schoolsoft
2014-03-26 Schackfyran

Vikingaskolan – Sleipnervägen 2, 136 42 Handen |  Tfn.exp 08-606 80 97  | Fax 08-606 82 62  | vikingaskolan@haninge.se


Stäng
Stäng