Bleckblås

Två unga tjejer som spelar intrument

Bleckblåsfamiljen är en stor familj. De vanligaste instrumenten är: trumpet, kornett, trombon och tuba, men det finns betydligt fler instrument i familjen. Althorn, valthorn, baryton samt euphonium.

Du behöver inte ha bestämt dig för vilket instrument i bleckblåsfamiljen som du vill spela när du börjar, det kan vi komma fram till tillsammans.

Du har 1-2 speltillfälle/vecka. En enskild lektion samt ett ensembletillfälle. Vi har för närvarande två blåsorkestrar i musikskolan; Den yngre orkestern heter Elephants och den äldre heter Sharks. Båda orkestrarna ackompanjeras av piano, bas och trummor.

Elephants

Elephants är en orkester för musikskolans yngre blåsare, ca 9-12 år. Musikanterna kommer från hela kommunen och repeterar tillsammans en gång i veckan i Brandbergsskolan. Orkestern har 10-15 medlemmar som spelar tvärflöjt, klarinett, saxofon, (v)althorn, trumpet, trombon, bastuba, elbas, slagverk och trumset. Elephants spelar mest pop- och rocklåtar men också en del annan musik.

Sharks

Sharks är musikskolans äldre blåsorkester för elever från ca 12 år och uppåt. Orkestern har ca 25 medlemmar på följande instrument: tvärflöjt, klarinett, saxofon, (v)althorn, trumpet, trombon, bastuba, elbas, slagverk och trumset. Repertoaren är blandad, allt från renässansmusik till jazz- och schlagerlåtar och orkestern spelar i de flesta sammanhang.

Bleckblåsundervisningen bedrivs för närvarande på musikskolan i Brandbergen samt på Måsöskolan, Vega.

Brasslek

Du får på ett lustfyllt lära dig att spela brassinstrument som du lånar av oss på plats, ingen elev tar hem instrumenten. Vi spelar på kornetter, bariton och valthorn. Dessutom arbetar vi med rytm, rörelse och musikalisk lek. Vi sjunger även mycket varvat med spelandet.

Här får du en bra grund för fortsatt musicerande inom musikskolans olika verksamheter. 12 gånger per termin.

För närvarande har vi brasslek på Måsöskolan i Vega. Brassleken kostar 500 kronor per termin.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 augusti 2017