Vintersport i Haningekommun

Foto: Mostphotos Fotograf: Mostphotos

I Haninge finns möjlighet till fantastiska vinteraktiviteter. Längdskidåkning i toppklass, skridskor i våra fina hallar eller varför inte ta med barnen och åka pulka i några av våra roliga backar?

Skidåkning

Vid Rudans friluftsområde finns ett konstsnöspår, som vid minusgrader görs i ordning så snart det är möjligt. IK Jordbänningarna är behjälpliga med konstsnöspåret. Det finns även tillgång till omklädningsrum. 

Läs mer på Jordbänningarnas hemsida

Vid Rudans övre ängar och på Nytorps ängar i Västerhaninge (Hanveden) prepareras spår med spårkälke så fort det är tillräckligt med natursnö. Spåravgift vuxen 60 kr dag, kort. Säsongskort 600 kr, säljs av IK Jordbänningarna i deras regi. Omklädningsrum finns, passerkort hyrs ut av IK Jordbänningarna för 20 kr per gång. Årsabonnemang på passerkort till omklädningsrum finns på Torvalla sim- och sporthall till en kostnad av 300 kr/år.  Rudans friluftsområde har under vintern öppet 9.00 – 16.00 gällande raststugan/toaletter.

Se aktuell information om skidspåren i Haninge

Skidbackar

I Haninge finns för närvarande ingen skidbacke. Närmaste backe är Flottsbro i Huddinge, respektive Hammarbybacken i Stockholm.

Skridskoåkning

I Haninge finns Sveriges första konståkningscentrum (i Torvallas A-hall). Här kan du ägna dig åt fysisk träning, koordination, musik, glädje och allt på is! Här kan du förstås även lära dig konståkning. Ishallen är särskilt anpassad för konståkningsträning med utrustning som exempelvis sele och spegelvägg. Träningen bedrivs av Haninge Konståkningsklubb.

I Haninge kommun finns tre ishallar som drivs i kommunal regi. Allmänhetens åkning pågår från september i hallarna på Torvalla. Hanvedens ishall öppnar för allmänheten i mitten av oktober till första veckan i mars.

Här hittar du men information om ishallarna och tider för allmänhetens åkning

Isbanor och långfärdsskridskor

Möjligheter att åka skridsko på naturisarna finns så klart, när vädret tillåter. Drevviken har oftast en plogad bana över hela sjön under vinterhalvåret. Sjöisbanan på Drevviken är ett samarbete mellan de fyra kommunerna som gränsar till Drevviken (Stockholm, Haninge, Tyresö och Huddinge).

Stockholms stad har en telefonsvarare med aktuellt isläge för Drevviken och ytterligare tre banor: 08-508 45 685. Informationen brukar uppdateras ett par gånger i veckan.

Ta med isdubbar.

Pulkaåkning

Rudans friluftsområde

I närheten av badplatsen vid övre Rudan finns en belyst pulkabacke.

Åbylundsområdet i Västerhaninge

En belyst pulkabacke ("Krokiga näsan") finns söder om Åbylundsområdet.

Eskilsparken

Ligger centralt i Handen och har en stor, bred backe.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 oktober 2017