Haningedagen 2 september 2017

Välkommen med er anmälan till Haningedagen – årets bästa tillfälle att visa upp er verksamhet!

Förra året hade Haningedagen temat Fritt Ord, med utgångspunkt från Tryckfrihetsförordningen. I år är temat Mänskliga rättigheter, något som Haninge kommun menar utgör grunden för hur ett samhälle ska behandla och bemöta sina invånare.

Under Haningedagen ges tillfälle att särskilt visa på det viktiga arbete som många eldsjälar, föreningar, kommunala verksamheter och andra organisationer i Haninge gör för att värna mänskliga rättigheter.

Haningedagen är framförallt en festdag och i år samarbetar vi med Haninge Gatufest, som äger rum samma dag.

Vi ser fram emot er anmälan till Haningedagen 2017! 

Välkomna till Haningedagen och ett späckat program

Programmet kommer att presenteras senare.

Stora Scenen

Teatteriorkesteri SUOMIROCK
Det fanns rockband i Finland redan på 1950-talet, men de första artisterna och banden spelade nästan enbart covers.
Med 1970-talet kom en förändring! Artister som Hector, Isokynä Lindholm, Juice Leskinen, Maarit Hurmerinta, Tuomari Nurmio, Ismo Alanko, Eppu Normaali, J. Karjalainen, Heinäsirkka, Popeda och Yö skrev sina låtar på finska eller framförde andra låtskrivares finska texter. Det som spelades då kallades för SUOMIROCK, det var vår tids musik och om det berättar vi med sånger, anekdoter, små spelscener och "mellansnack" på svenska.

Teatteriorkesteri (tidigare "UT orkester" hos Uusi Teatteri) fortsätter nu sin verksamhet energiskt och självständigt i egen regi! SUOMIROCK är deras första egna produktion, och den berör alla bandmedlemmar då det var den här musiken de växte upp med.

På Torget

Programpunkter presenteras senare.

I teatern – Kulturhuset

Dr M Lalitha och M Nandini – violinduo
Denna violinduo är de första inom klassisk karnatisk musik som spelat på BBC och World Routes och den enda kvinnliga duo som blandar karnatisk, världsmusik, sydindisk fusion och västerländsk klassisk musik.
De är kulturambassadörer för Indien och har i över 20 år som de har varit aktiva, spelat på ett antal konsertscener, teatrar, festivaler och föreningar runtom i världen och de har även introducerat karnatisk musik på University of London och Hannover.

DR M Lalitha and M Nandini - Violin Duet (Youtube)

Finska dansaren och koreografen Virpi Pahkinen
Den världsberömda finska dansaren och koreografen Virpi Pahkinen gästar Haningedagen med sin föreställning ICHOS.
Vi träffas av vibrationer i ljus, färg, toner, rörelser och i andra människor. Vi kanske rentav håller på att bli intelligentare varelser i och med att vi utsätts för frekventa signaler. Ibland lyssnar man till ett ljud man känner igen från förr. Finns det utrotningshotade ljud?
I verket ICHOS vill Virpi Pahkinen och kompositören Mika Takehara undersöka hur vårt undermedvetna har företräde till tolkning och hur förståelse av rörelsen påverkas av ljudbilden. Hur skärps vårt seende när vi får tillgång till ren tystnad? Varför drivs dansen av asymmetriska 5-takter och varför känner vi oss snart hemma i 4/4-takter?

www.pahkinen.com

Foajéscenen

Programpunkter presenteras senare.

Blå Rummet – Seminarium/ föreläsningar

Programpunkter presenteras senare.

Terrassen – Ungdomsscen

Musikcentralen

Programpunkter presenteras senare.


Portalen

Programpunkter presenteras senare.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 juni 2017