Vinnare Idrottsgalan 2016

Fredag 29 januari slogs portarna upp för den årliga idrottsgalan i kulturhuset i Handen. En galakväll som var full av glans, spännande möten och underhållning. Under kvällen delades det ut tio prestigefulla priser till några av våra främsta idrottare och ledare i Haninge.

Årets idrottare med funktionsnedsättning

Daniel Anglén

Daniel Anglén
Daniel Anglén, född 1994, behöver kanske ingen presentation – den fina killen som genom sin ödmjukhet, sitt goda kamratskap och sin målmedvetenhet blev hela landets favorit i "Heja Sverige" under höstens sändningar från Special Olympics i Los Angeles. Trots skada från träningen dagen före finalen, kämpade han sig till guldmedalj. Daniel har genom sina insatser på mattan och i TV verkligen berört människor långt utanför judon och uppvisat föredömliga idrottsliga och mänskliga kvaliteter.


Sport campus främsta idrottare

Helena Envall

Helena Envall
Foto: Stephan Lundgren

Flerfaldig svensk mästarinna i boxning. Segrare i nordiska mästerskapet 2015. Utsedd till "månadens boxare i Sverige" efter sin seger i Queens cup. Hon har blivit uttagen av Svenska boxningsförbundet att delta i det första OS kvalet i Istanbul i år. Helena Envall kan även komma att representera Sverige i OS i Rio 2016. 


Fredrika Bremers främsta idrottselev

Mariusz Gnas

Mariusz Gnas
Mariusz tog en femte plats i junior EM 2015 i Polen, vilket är det bästa svenska resultatet på 16 år i J-EM. Mariusz har även tagit JSM guld i högre viktklass än sin egen. Framgångar har gett honom en plats i Svenska Boxningsförbundets satsning " Team Tokyo" med siktet inställt mot OS i Tokyo 2020. Mariusz är också uttagen till seniorlandslaget och är en atlet som framgångsrikt lyckats kombinera sin satsning på sin idrott och studier.


Årets manliga idrottare

Ali Rezai

Ali Rezai
Ali var ensam i sin viktklass (52kg) i SM och flyttades därmed upp till 56kg klassen, men det blev inget hinder för Ali. På ett övertygande sätt vann han både semifinalen och finalen, och tog därmed sitt andra SM guld (även mästare 2012 på SM i Haninge). Han är rankad som nummer ett i Sverige och given i landslaget, men tyvärr får han inte representera landet i stora mästerskap på grund av att han inte är svensk medborgare ännu.


Årets kvinnliga idrottare

Sarah Sjöström

Sarah är ett unikum. Hon slår världsrekord och krossar sina konkurrenter på världsmästerskap och skördar stora framgångar. I år fick hon även bragdguldet. Men trots alla framgångar är Sarah verkligen ingen diva. Hon ställer upp och simmar lagkapper i DM och stöttar de yngre nervösa simmarna, detta trots att det kanske inte alltid passar i hennes träningsupplägg.


Årets unga idrottare

Sandra Lundqvist

Sandra Lundqvist
Foto: Stephan Lundgren

Sandra, född 98, missade junior-SM i början av året, men fick dispens att delta i senior-SM och visade då att hon är framtiden. Resultatet blev en silvermedalj på senior SM - samtliga matcher på full poäng. Sandra är med i landslaget och förutom sin egen träning ansvarar hon för en barn- och ungdomsgrupp, inklusive de assisterande tränarna. I Finnish Open i slutet av november tog hon även en silvermedalj i kadett-klassen (upp till 16 år) och en silvermedalj i juniorklassen (från 16 år). Hon avslutade året med att ta sitt första svarta bälte.


Årets eldsjäl, i samarbete med port 73

Thomas Valtonen

Thomas Valtonen
Thomas "Valle" Valtonen har i 30 år varit en eldsjäl i Haninges basketsammanhang/Haga basket. Han har lett elitsatsningar, barn- och ungdomsgrupper med samma hängivna engagemang i alla år. För närvarande satsar han stenhårt på laget med 02-or, ett lag som redan låtit tala om sig som ett framtidshopp i Haninge. Basket i allmänhet och ungdomsbasket i synnerhet kan inte ha en trognare ledare.


Årets unga idrottsledare

Elin Härnvall Flaten

Elin Härnvall FlatenFoto: Stephan Lundgren

Elin, född 96, är IK Södras huvudtränare för barn- och ungdom, samt fysträningsansvarig i klubben. Hon planerar, leder och utbildar andra ledare och fortbildar sig hela tiden. Elin lägger ned mycket ledartid på att åka på tävlingar, nationellt såväl som internationellt, och är känd som en riktig eldsjäl, extremt kunnig och pålitlig - en av dessa unga ledare som kan fortsätta att bära upp idrottssverige med sitt engagemang och sin kunskap.


Årets idrottsledare

Anna Boström

Anna Boström
Anna är väl värd att uppmärksammas då hon i år blev utsedd till "Årets ridlärare" av Svenska Ridsportförbundet. En av nomineringarna Anna fick då löd som följer: "Anna Boström är en suverän pedagog som med ett positivt ledarskap, tydlig kursplan och konstruktiv feedback lyfter varje elev och gör ridningen och stunden i stallet något att längta till. Utifrån hästarnas bästa och med säkerhet och goda grunder som röd tråd, formar hon en lustfylld verksamhet där alla kan utvecklas efter sina behov och förutsättningar. Anna Boström är ett sant ridlärarproffs, vars positiva sätt smittar av sig på hela ridskolan.


Årets förening

Handens SK

Handens SK logotype
Föreningen som år efter år arbetar för att ha en verksamhet som utformas och organiseras så att den i någon form blir tillgänglig för alla, efter var och ens förutsättningar. Ledarna jobbar aktivt med att ta hand om laget och ser till att ingen känner sig utanför gemenskapen. En krigare för föreningen är Glenn Gustavsson som ställer upp i vått och tort, och får människor att vilja sätta sina barn i föreningen.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 november 2016