Vendelsömalmsskolan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.

Logga för Vendelsömalmsskolan

 Bild på Vendelsömalmsskolan


Vendelsömalmsskolan är en F-9 skola som ligger i ett lugnt och trevligt område med stora grönytor, i närheten av Tyresta nationalpark. Vi arbetar tillsammans och strävar efter att hela tiden utvecklas och förbättra våra resultat


Hej föräldrar lite akut meddelande!

Vi är i stort behov av att Ni går in i schoolsoft och lägger in era uppgifter såsom epost och telefonnummer annars kan ni inte få meddelanden om tex sovmorgon eller inställda lektioner. Ni som har fritids skall också lägga in hämtnings och lämningstider där.

Har ni inte inlogg så maila gisela.lindewall@haninge.se. så skickar hon det till er.

____________________________________________________________________

Tänk utanför sockerboxen!

Läs reportaget, från tidningen Skolfamiljen, om hur fritidspersonalen tänkt i nya banor och uppmuntrar/belönar barnen med annat än sötsaker. Ex. så anordnades en spa-dag för barnen.

 


MÅNADENS FÖRETAG läs mer här


Vendelsömalmsskolan – en skola för alla

Att hitta en skola där man kan trivas och utvecklas är lika viktigt, oavsett ålder. Vendelsömalmsskolan är ett tryggt och bra val både för sexåringarna som ska börja förskoleklass och för eleverna som nu ska välja till åk 7. Vi utgår från en värdegrund som vilar på fyra ledord: kunskap, hänsyn, glädje och samarbete.

Förskoleklass – harmoniska sexåringar leker och lär

I förskoleklass har vi engagerade och duktiga pedagoger som har skapat en trivsam och kreativ miljö, där musik, språkutveckling och utflykter i närmiljön är viktiga delar i pedagogiken.

Vi har en separat avdelning för förskoleklassen så att barnen blir trygga med sina pedagoger, samtidigt som de på ett naturligt sätt kommer in i den större skolan steg för steg, t.ex. genom gemensamma aktiviteter med eleverna på lågstadiet.

Trivselledare – mer organiserad lek ger tryggare barn

Nytt under våren är att vi kommer att gå med i trivselledarprogrammet, där äldre elever på skolan (från årskurs 3-6) utbildas till trivselledare och ger de andra eleverna en möjlighet till ökad organiserad aktivitet och trygghet på rasterna. Tanken är att det under rasterna ska finnas ett antal organiserade stationer med olika aktiviteter och att eleverna själva är med och tar ansvar för detta. Läs mer här: http://www.trivselledare.se/se/HEM/

Årkurs 7

För dig som börjar 7:an kan vi erbjuda bland annat:

  • Kunniga och engagerade lärare som är måna om att alla elever ska lyckas
  • Möjlighet till läxhjälp varje vecka
  • En modern lärmiljö med smartboard i alla klassrum och en individuell iPad Air för skolarbetet
  • Flera olika profilval: fotbollsprofil i samarbete med Vendelsö IK, och profileringar inom musik, NO och drama.
  • Ett elevcafé där det finns vuxna tillgängliga och möjlighet att koppla av, låna t.ex. spel, pingisracket eller fotboll under rasterna.

Lyft för skolrestaurangen – gynnar alla elever

God och näringsrik mat är viktigt för att eleverna ska må bra och orka plugga. Skolrestaurangen har fått ett lyft med hjälp av nye kökschefen Erik Noréus. Nu lagar vi ännu mer mat från grunden och har fått ett större utbud av sallad och grönsaker på menyn. Idag bakar vi också nästan allt bröd själva.

Skolan är också delaktig i Skolmatslyftet i samarbete med hälsofrämjandet. Det är ett sätt att öka elevernas förståelse för bra och hälsosam kost och få dem att förstå varför det är viktigt att äta mer grönt och mindre socker.

På hälsofrämjandets sida kan ni läsa mer om våra skolmatssatsningar: http://halsoframjandet.se/aktuellt-aktiviteter/skolmatslyftet/


Schoolsoft

Nu har vi kommit igång med schoolsoft (länk finns allra högst upp på sidan).
Här ska ni frånvaroanmäla era barn, ni kan läsa veckobrev och planeringar mm.

Systemet är nytt för oss också och vi är tacksamma för om ni kommer med åsikter och kommentarer. Eller meddelar oss när det är något som inte fungerar.

Föräldrar - ni behöver gå in i schoolsoft och skriva in er profil (epost, telefonnummer m m) så kan ni få mail t.ex. vid olovlig frånvaro. Ni som har fritids behöver också lägga in lämnings- och hämtningstider.

Har ni ingen inlogg eller problem med att logga in kan ni maila till  Gisela Lindewall.

NYHET

Nu har Schoolsofts app kommit Läs mer här

Nu har vi kopplat på sms-funktion vid oanmäld frånvaro. Det krävs förberedelser för vårdnadshavare Läs mer här


 

Vi har uppdaterat vår 

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

för läsåret 2014-2015

Sjukanmälan

Frånvaroanmäl ditt barn före kl 8:00 via Schoolsoft, eller ring:

F-2 08-606 85 84
3-9 08-606 79 34
Klass 1-3G 08-606 79 35
Klass 4-6G 070-606 12 07
Klass 7-9G 08-606 88 45

Kontakt
Besöksadress:
Henriksbergsvägen 1-5
136 67 Vendelsö
Tel. exp. 08-606 88 40 / 41
Fax: 08-606 85 80

Vendelsömalmsskolan på Facebook


Länk till tilgänglighetsdatabas


Rektorns nyhetsbrev

Skolrådsprotokoll

Länkar

Vendelsömalmsskolan –  Henriksbergsvägen 1-5, 136 81 Haninge | Exp: 08-606 88 40 | Fax: 08-606 85 80


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.