Kvarnbäcksskolan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.

 Här bygger vi vidare på ditt barns framtid. Tillsammans, personal, elever och föräldrar tar vi ansvar för att skapa en trygg, inspirerande, lärorik och rolig tid några år framöver. Engagerad och kompetent personal är grunden för kvalitet och framgång. Ditt barn blir en viktig del av den framtid vi alla vill uppleva.


Uppdaterad den 16 april 2014
Skolinspektionen
Den 7 maj kommer skolinspektionen till Kvarnbäcksskolan. I menyraden finns nu en egen flik där du kan följa aktuella händelser kopplade till inspektionens besök.

Kvarglömda kläder
I korridoren utanför idrottssalen samlar vi kvarglömda kläder. Om du misstänker att ditt barn glömt eller tappat bort några kläder är det bra om du hämtar. Till sommarlovet skickar vi pga platsbrist sådant som går att använda till behövande. Resten slängs.


Trevligt påsklov!
Vecka 16 är skolan stängd för påsklov. Fritidshemmet är dock öppet. Tisdagen den 22 april är det studiedag. Eleverna är lediga men fritidshemmet är öppet som vanligt. Onsdagen den 23 april har vi APT, vilket innebär att fritidshemmet stänger redan kl 16:00. Var vänlig respektera detta. Vi har tyvärr fortfarande svårigheter med att få all personal på plats till mötet då flera elever inte hämtas i tid.


Världsboksdagen
Den 23 april är det världsboksdagen. Vi kommer bland annat att arrangera en bokbytardag för eleverna. Detta är en frivillig aktivitet som innebär att eleverna tar med sig en bok hemifrån för att byta till en ny bok från en annan elev. De elever som vill delta lämnar sina böcker till skolan senast under vecka 15, alltså veckan innan påsklovet. Observera att de böcker som lämnas till skolan är böcker som eleverna är beredda att lämna ifrån sig permanent.


Till hösten kan även du vara med i SchoolSoft
Skolan har börjat använda SchoolSoft.
SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta innebär för dig som vårdnadshavare att du kontinuerligt kan följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Att vårdnadshavare ges chansen att i större grad ta del av elevens skoldag har visat sig öka elevens chanser att nå sina studiemål. Du håller dig uppdaterad via internet – enkelt och bekvämt.  

Alla vårdnadshavare kommer att få ett brev med mer information och inloggningsuppgifter.

Vi i skolledningen vill understryka vikten av att alla vårdnadshavare loggar in i SchoolSoft och läser igenom kontaktuppgifter som finns där och ev. justerar dessa så de är aktuella.

Du kan logga in i systemet via länken högst upp på skolans hemsida eller från www.haninge.se

Du kan även logga in med Bank ID och Mobilt Bank ID


                         

V
årterminen 2014 

Här hittar du en del av det vi känner till just nu. Vi kompletterar så fort vi har ny information att meddela. Då markeras detta med gul färg. Superviktigt blir rött.


Påsklov
17

22 apr Skolan stängd - studiedag. Fritidshemmet öppet 
23 apr Bokbytardag på Kvarnbäcksskolan. Info kommer.
23 apr APT Fritidshemmet stänger 16:00

18  
19 7 maj Skolinspektionen besöker Kvarnbäcksskolan 
20  
21  
22  
23  
24 12 jun Skolavslutning

 

För tillfället representerar våra elever mer än 50 av världens länder.

senaste nytt från oss
2014-02-11 Skolans yttre

Skolledningen har ordet

11 april 2014
Skolledningen önskar personal, elever och föräldrar en skön avkoppling under påsklovet. Den 23 april drar vi igång sista delen av vårterminen igen. Elevrådet är igång igen, nu under ledning av skolans nya rektor, imponerad av eleverna. 


Anmäl alltid frånvaro
 

Meddela frånvaro senast 07:30 aktuell dag och uppge namn och klassOm du vet antalet frånvarodagar uppge det, annars meddela varje frånvarodag. När ditt barn kommer tillbaka meddelar du detta på samma sätt.

  • Telefonsvarare 606 70 45.  
  • Sms till 070-508 34 09
  • Maila frånvaroanmälan  

 


Länk till tillgänglighetsdatabas

Många vill delta i samhällslivet och ta del av samhällets utbud, men alla har inte samma förutsättningar att göra det. Målet med TD är att varje verksamhet beskrivs så väl att du lätt kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.


Gratis läxhjälp

Jordbro bibliotek
måndagar kl 16.00 - 19.30
Handens bibliotek
tisdagar kl 15.30 - 18.30
Brandbergens bibliotek
torsdagar kl 15.00 - 18.30

Veckoinfo


Normalt läggs veckoinfo ut på fredagar vilket innebär en mycket kort sammanfattning om vad som hänt under veckan och vad som förväntas ske under kommande vecka.

 


Kvarnbäcksskolan – Mostensvägen 4, 137 68 Jordbro  | 08-606 72 70  |  kvarnbacksskolan@haninge.se


Stäng
Stäng