Luonnonhoito ja puistot

Haningen luonto on hyvin vaihtelevaa. Täältä löydät ainutlaatuisen saaristomaiseman lisäksi monilajisia metsiä ja kulttuurialueita sekä useita puistoja ja viheralueita. Kuntaan kuuluvat muun muassa Hanvedskilenin ja Tyrestakilenin metsäalueet, jotka ovat tärkeä osa Tukholman alueen viherstruktuuria.

Luonnonsuojelusuunnitelma ohjaa kaikkea yhdyskuntasuunnittelua ja julkisen vallan käyttöä

Kunnan luonnonsuojelusuunnitelma ohjaa sekä luonnonsuojelutyötä, että yhdyskuntasuunnittelua ja julkisen vallan käyttöä. Luonnonsuojelusuunnitelman tavoitteena on säilyttää ja kehittää kunnan lunnonarvoja ja mahdollistaa arvokkaiden luontoalueiden ja tärkeiden ekologisten yhteyksien ja rakenteiden huomioiminen yhdyskuntasuunnittelun aikaisessa vaiheessa.

Luonnonsuojelusuunnitelma pohjautuu valtakunnallisiin ja alueellisiin ympäristötavoitteisiin ja määrää suunnan viidellä eri toiminta-alueella: fyysinen suunnittelu, luonnon suojeleminen, luonnonhoito ja hoitotoimenpiteet, tiedonkeruu ja tiedonlevittäminen sekä ulkoilu ja virkistys.

Puistotöitä hevosella

Luonnon- ja ympäristönhoitajat käyttävät oikeita hevosvoimia työssään. Hevonen on ilmaston kannalta älykäs vaihtoehto, joka ei vaadi fossiilipolttoaineita.

Hevosia on parin vuoden ajan käytetty apuna Jordbron ja Brandbergenin roskakorien tyhjentämisessä. Tänä kesänä Ovina toimii apunamme toukokuusta syyskuuhun, patsi heinäkuussa.

Roskakorien tyhjentäminen

Jorbrossa maanantaisin
Brandbergenissä keskiviikkoisin

Tervetuloa taputtelemaan Ovina-hevostamme

Maanantaisin klo 12-13 Höglundan puistossa (lähellä koirapuistoa/pulkkamäkeä).

Keskiviikkoisin Brandbergenin puistossa (lähellä koirapuistoa/tennisrataa)

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 10 maj 2017