Vinnare av pedagogiska priser 2016

Under utbildningsförvaltningens strategidag den 6 oktober delades de pedagogiska priserna ut. Allmänheten har lämnat förslag till nomineringar och juryn, bestående av förvaltningsledningen, har utsett vinnarna som presenteras här.

Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag förskola, år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Hasibe Celebi, Annika Avrin, Christopher Avrin, Malena Evhammar. Avdelningen Katthult, Förskolan Kastanjen.

Motivering:
Katthult på Kastanjen har världens bästa pedagoger/ barnskötare. Dom har satsat på att skapa en trygghet i gruppen vilken har lett till att dom har skapat en grupp som lätt tar till sig och välkomnar nya barn och de kan med lätthet göra (och gör) utflykter flera gånger i veckan. Dom ser till att barnen utvecklas och barnen får vara med och bestämma/påverka. Dom ser aldrig några problem och har en inställning som är helt fantastisk! Dom involverar oss föräldrar också och jag känner att man har chans att också påverka. Barnen litar på sina lärare och lyssnar på dom, den trygghet som är skapad har lett till att de visar respekt och får respekt tillbaka. Barnen blir sedda som individer och blir lyssnade på. Det finns hur mycket som helst att säga om denna grupp. Allt positivt!


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola, F-6 år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Stefan Wiger, Kvarnbäcksskolan.

Motivering:
“Alltid positiv, aldrig arg, vågar prata vuxenspråk, inspirerar och man vill veta mer. Du lär oss medan vi skojar och skrattar” (elever på Kvarnbäcksskolan)En otroligt skicklig pedagog som lyfter in världen i klassrummet. Skapar ettengagerande och delaktigt arbetsklimat som inspirerar alla elever till att ta stor klivi sin egen utveckling. Har ett vuxet och moget bemötande till alla och ser lösningar på komplicerade utmaningar. Är lättsam, naturlig och avslappnad i sin roll som pedagogisk ledare i sitt klassrum som rymmer elever med en mycket varierande bakgrund.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, fritidshem år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Kristian Skjefstad, 
Ribbybergsskolan.

Motivering:
Har alltid haft tid att se varje barn och är barnsligt nyfiken på allt som barnen har att berätta. När det händer något på fritids under dagen så är han alltid noga med att tillsammans med barnen berätta det för oss föräldrar, så att det mer blir ett samtal mellan honom och barnet, som vi föräldrar får lyssna på. Då blir det på barnets nivå och vi föräldrar får tydligt höra vad han och barnet pratat om i samband med händelsen.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, grundskola 7–9 år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Micael Strömberg, 
Söderbymalmsskolan.

Motivering:
Han möter sina elever med värme och stort engagemang. Han förklarar och entusiasmerar i sin undervisning på ett sätt som gör att eleverna ofta uppger att det blir lätt att lära och intresset för att lära sig mer ökar. Eleverna säger ofta att det bästa med ”Micke” är att man alltid känner sig välkommen, att han alltid har tid och att han har spännande föreläsningar och arbetsuppgifter. Han får sina elever att nå sina mål. Han har under flera år visat på att han lyckas ge elever med kompensatoriska behov vägledning för att klara vidare studier. Han har fullständig kontroll på alla sina elevers lärande, på enstaka elevers behov av individuella lösningar och av flexibla redovisningsformer. Han lyckas även mycket väl med elever som hamnat i en problematisk skolsituation och han har goda kunskaper i CPS som han använder vid behov med mycket gott resultat.


Skicklig pedagog, grupp eller arbetslag, gymnasie- och vuxenutbildningen år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Julia Sjödin, 
Riksäpplet.

Motivering:
Med alla elevers bästa för ögonen – passion och profession i självklar förening i hennes yrkesutövning varje dag. Förmåga att balansera stort och smått och aldrig tappa bort fokus på skolutveckling, pedagogiskt djup och nyanser i alla moment.


Årets skolledare år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiska priset 2016. Foto: Fredrik Hjerling.

Vinnare:
Marie Lööf, 
Åby. 

Motivering:
Årets pedagogiska ledare har vänt negativa trender. Låga elevresultat har blivit bra resultat. Ekonomiskt negativa resultat har vänts till positiva resultat. Den slitna frånvalsskolan med avställda lokaler har nu blivit en tillvalsskola. Årets pedagogiska ledare skapar strukturer och rutiner som inspirerar många kollegor i kommunen.


Bästa innovatör och entreprenör år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiskt priset

Vinnare:
Björn von Wachenfeldt, 
Brandbergsskolan.

Motivering:
Årets innovatör har med hjälp av sina erfarenheter från olika genrer, företag och offentlig verksamhet, lyckats göra det ingen trodde var möjligt. Personen har som ledare visat att det inte handlar om vilka de är, utan vad vi gör och hur mycket vi vill att det ska ske, som avgör om man lyckas. Från alla fel till alla rätt på rekordfart kräver inte bara vilja, utan även mycket klokskap och nytänkande.


Bästa förskolerestaurang/skolrestaurang år 2016:

Bild på vinnarna av bästa skolrestaurang 2016

Vinnare:
Erik Noréus, Daniel Elf, Ann Larsson, Türkan Kinali, 
Monica Marklund, Feramuz Demiren. Köket, Vendelsömalmsskolan.

Motivering:
På Vendelsömalmsskolans restaurang möts gästerna av trevlig personal och kulinarisk, hemlagad och näringsriktig mat. Det finns alltid något som passar gästens smaklökar! Kökspersonalen, med Erik i spetsen, lagar i stort sett all mat från grunden. Dörrarna står alltid öppna till restaurangen och personalen är öppen för att ha en dialog med eleverna. Alla elever i årskurs 7 får två praktikdagar i köket. Är en lärare sjuk kan Erik med kort varsel ta eleverna i matsalen och ha undervisning i något som rör mat. Skolan är med i Skolmatslyftet/sockersmart skola. Vilket innebär att köket har dragit ned på det tillsatta sockret i maten. Erik har också sockerskola med alla klasser.


Bästa miljöarbete år 2016:

Bild på vinnare av pedagogiskt priset

Vinnare:
Catarina Wingård, Anna-Lena Fors, Susanne Henriksson,
 Susanne Johansson, Jelena Djordevic, Lena Hertsjö Fransson, Marie Elmblad, Angelica Malmström. Grön Flagg teamet, Brandbergens förskolor.

Motivering:
Brandbergens förskoleområde har blivit certifierade med Grön Flagg. På kort tid har det blivit ett miljömedvetet pedagogiskt arbete i hela enheten. I alla projektarbeten tänker man på hållbarutveckling på ett bra sätt. Denna grupp representerar medvetenheten i området och driver arbetet vidare.

Kontakt för den här sidan: barnochutbildning@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 juni 2017