Statsministern och gymnasieministern invigde Haninges nya yrkesgymnasium!

Statsminister Stefan Löfven och gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström invigde det nya yrkesgymnasiet med tal och bandklippning. Kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) och skolans rektor Robert Aspfors höll också tal till publiken där en stor del var ungdomar. Populärt inslag var också uppträdanden av Panetoz, flera av dem f d elever på gymnasieskolan och soulartisten Samson for President. Ett nytt konstverk på den nya skolgården invigdes med tal av Mehmet Coksûrer (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Därefter var det en konstvisning för intresserade.

I och med öppningen samlas gymnasieutbildningarna på Dalarövägen 64. Från att tidigare ha varit två skolor, Fredrika och Fredrik, får nu de teoretiska och yrkestekniska utbildningarna en samlad profil. Namnet Fredrika Bremergymnasiet blir gemensamt, men även rent fysiskt förs skolorna närmare varandra – genom en inglasad gångbro som förbinder byggnaderna. Fredrika byter nu namn till norra byggnaden och Fredrik blir södra byggnaden.

Det nya yrkesgymnasiet inrymmer 10 300 kvadratmeter med verkstäder, skolsalar, grupprum, matsal, kök och café.

Under en vecka har det varit möjligt att stifta bekantskap med skolan genom olika aktiviteter. Bland annat genom visning av skolan och de olika verkstäderna. Se hur programmet såg ut nedan.

Program

Fredag 16 september

Informationsdag för elever i årskurs 9. Eleverna besöker Fredrika Bremergymnasiet och får göra rundvandring i de olika verkstäderna i den södra byggnaden.


Måndag 19 september

Eleverna på Fredrika Bremergymnasiet (norra byggnaden) bjuds in till rundvandring i den nya byggnaden och visning av verkstäderna.


Tisdag 20 september klockan 14-16

Personal i Haninge kommun och Tornberget bjuds in till visning av nya skolan. Samling i aulan. Separat inbjudan.


Onsdag 21 september klockan 17-19

Visning och middag för allmänheten. Du är välkommen till skolan som bjuder på skolmiddag och rundvandring i verkstäderna.

Visning och middag för allmänheten. Du är välkommen till skolan som bjuder på skolmiddag och rundvandring i verkstäderna. 

Samling i aulan i norra byggnaden. Information i aulan om byggnaden och projektet klockan 17.15, 17.45 och 18.15.


Torsdag 22 september klockan 8-9.30

Branschdag och frukostmöte för den intresserade branschen – anmäl dig här


Fredag 23 september klockan 9-11

Officiell invigning med tal av kommunstyrelsens  ordförande Meeri Wasberg, (S) och inbjudna hedersgäster. Bandklippning och artistframträdande av Panetoz och Samson for President. Klockan 11 invigning av ett nytt konstverk på den nya skolgården med tal av Mehmet Coksûrer (MP) och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Därefter en konstvisning för intresserade.

Kontakt för den här sidan: barnochutbildning@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 september 2016